Novi ugovor o nabavci Microsoft licenci povjeren domaćim kompanijama

25.08.2020. 14:59 / Izvor: Akta.ba
Novi ugovor o nabavci Microsoft licenci povjeren domaćim kompanijama

Ugovor o licenciranju omogućava primjenu novih tehnologija u radu organa Vijeća ministara BiH koje su povjerene domaćim IT ekspertim

Na osnovu člana 2. Okvirnog sporazuma za nabavku Microsoft licenci za potrebe Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Konzorcij u sastavu SYS Company, Lanaco i Teamwork zaključili su Ugovor o nabavci Microsoft licenci za potrebe institucija Bosne i Hercegovine za period 2020-2021. godine, čime je ozvaničen nastavak dugogodišnje saradnje.

Ugovor o nabavci Microsoft licenci potpisali su ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i direktor SYS Company Nedim Sirbubalo, što predstavlja nastavak uspješne saradnje između Vijeća ministara BiH i kompanije Microsoft, kao i znak jasnog opredjeljenja institucija Vijeća ministara BiH u borbi protiv korištenja piratskog softvera na tržištu Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i kompanija Microsoft potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u decembru 2008. godine, kojim su se zajednički obavezali za preduzimanje napora i aktivnosti u cilju razvoja informacionog društva u BiH, što je današnjim obnavljanjem ugovora i potvrđeno.

Ugovor o licenciranju omogućava primjenu novih tehnologija u radu organa Vijeća ministara BiH koje su povjerene domaćim IT ekspertima, što je direktan doprinos razvoju lokalne informacione industrije, kao i otvaranju novih radnih mjesta u bh. informatičkim kompanijama, navodi se u saopćenju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti