Predstavljeno 19 poslovnih ideja na području općine Konjic​

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Predstavljeno 19 poslovnih ideja na području općine Konjic​

Ukupan fond za pokretanje novih biznisa na području Općine Konjic iznosi 100.000,00 KM.

28.08.2020. 08:42 / Izvor: Akta.ba

Na području općine Konjic realizovana su dva ciklusa obuka ''Pokreni svoj posao'' za kandidate koji imaju priliku uz podršku Evropske unije dobiti grant sredstva za registraciju i pokretanje poduzetničkih djelatnosti u okviru EU4Business projekta "Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške biznisima".

Od ukupno 45 prijavljenih kandidata i kandidatkinja, obuku je uspješno završilo njih 35, čime su stekli pravo na certifikat kojim se potvrđuje prisustvo obuci po SIYB (Start and Improve Your Business – Kako pokrenuti posao i unaprijediti poslovanje) metodologiji Međunarodne organizacije rada. 

Prije dva dana u prostorijama Kongresnog centra Garden City, 19 kandidata je predstavilo svoje poslovne ideje pred Komisijom koja će prema unaprijed definisanim kriterijima projekta izvršiti bodovanje njihovih ideja u narednim danima i odabrati najkvalitetnije.

Posebno raduje veliki odziv i učešće mladih u ovom projektu, koji su pokazali spremnost za savlađivanje novih znanja i vještina te će u tom smislu Općina Konjic i Agencija ''PRVI KORAK'' d.o.o. nastaviti sa projektima koji su od značaja za mlade i razvoj poduzetništva na području ove općine.

Rezultati ovog Javnog poziva za kandidate iz Konjica će biti objavljeni na zvaničnoj web i facebook stranici Općine Konjic i Agencije ''PRVI KORAK'' d.o.o. Konjic.

Ukupan fond za pokretanje novih biznisa na području Općine Konjic iznosi 100.000,00 KM. 

Projekat „Međuopćinskom saradnjom do bolje i inkluzivnije prakse podrške start-upima“ u partnerstvu implementiraju općine Jablanica, Kakanj, Konjic i Agencija „PRVI KORAK“ d.o.o., Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, Služba za zapošljavanje HNK, Služba za zapošljavanje ZDK – Biro rada Kakanj, Univerzitet „Džemal Bijedić“ Mostar, RadIN d.o.o. Mostar i Jablanit d.o.o. Jablanica. Uspostavom međuopćinskog partnerstva se nastoji direktno poboljšati inkluzivna poduzetnička infrastruktura i povećati broj novoosnovanih biznisa na području općina Jablanica, Kakanj i Konjic.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti