Eko agro farma: Kako su mladi supružnici iz Žepča ideju pretvorili u biznis

11.09.2020. 08:44 / Izvor: Akta.ba
Eko agro farma: Kako su mladi supružnici iz Žepča ideju pretvorili u biznis

Kako su mladi supružnici iz Žepča ideju pretvorili u biznis

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko posjetio je "Eko agro farmu" u Ljubatoviću koja je u vlasništvu Dragane Mrkonjić. Zajedno sa domaćinima obišao je  zasade vinove loze, šipurka, voćnjake i nastambe životinja koje su sastavni dio ponude ovog gospodarstva.

U razgovoru sa supružnicima Mrkonjić, Općinski načelnik je čestitao mladom bračnom paru na odluci da u svome kraju pokrenu biznis koji će ne samo osigurati egzistenciju za ovu obitelj nego će na najljepši način promovirati Općinu Žepče. Zaželio im je puno uspjeha i naglasio da će Općina Žepče pratiti svaku dobru poslovnu ideju.

U radnoj posjeti sa Općinskim načelnikom bili su i Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče, Lucija Dunđer, viši stručni suradnik za poljoprivredu općine Žepče i Vesna Lučić, tajnica općinskog načelnika.

"Eko agro farma" je pokrenuta u okviru projekta “Program podrške marginaliziranim grupama”, a uz podršku Fonda za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena koje je pokrenuo USAID, i u suradnji sa Općinom Žepče. Koordinator projekta za Općinu Žepče je Razvojna agencija Žepče.

Zahvaljujući novčanim sredstvima dobivenim u okviru projekta, obitelj Mrkonjić izgradila je smještajne kapacitete za brojne vrste životinja koje se uzgajaju kako za ishranu tako  i za potrebe turističkih posjeta najmlađih vrtićke i školske dobi ali i za sve ostale koji vole uživati u čistom seoskom zraku i dobroj domaćoj hrani i piću. Tako su među prvima nabavljene vijetnamske svinje , alpske koze a nakon toga i ostale domaće životinje koje upotpunjuju ponudu ove eko farme. Uređen je okoliš, a uskoro je planirano dječje igralište za mali nogomet, badminton I ostale dječje igre.

Zbog novonastale situacije prouzročene pandemijom Covid 19 izostale su poludnevne I kraće posjete za vrtiće i osnovne škole, kao i individualne posjete za roditelje s djecom. U budućnosti će ova farma ponuditi I druge sadržaje za djecu i druge ljubitelje mira, tišine i domaće hrane poput ajvara, raznih vrsta džemova, sokova od aronije i grožđa, domaće rakije,  raznih vrsta zimnica i salata, a u ponudi je kozji sir i jaja od kokoši nabavljenih iz Nizozemske koje se uzgajaju po principu slobodnog uzgoja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti