Rast i pad poslovanja FabCat Creativea, agencije Jasmine Izetbegović

11.09.2020. 11:23 / Izvor: Akta.ba
Rast i pad poslovanja FabCat Creativea, agencije Jasmine Izetbegović

Na cjelokupnu situaciju, na svom Facebook profilu reagirala je kćerka prvog čovjeka SDA, Jasmina Izetbegović.

Bh. yutuber Adnan Cerić poznatiji kao CeriX na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH predložen je za v.d. zamjenika direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.

Vijest je odjeknula medijima koji su objavili informaciju da je Cerić zaručnik kćerke lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Na cjelokupnu situaciju, na svom Facebook profilu reagirala je kćerka prvog čovjeka SDA, Jasmina Izetbegović. Ona je demantirala da je još uvijek u vezi sa Adnanom Cerićem. 

"Ne smatram sebe medijskom ličnošću, već prilično privatnom osobom. Iz navedenih razloga sam do sada šutjela na povremene medijske ispade čak i kad su plasirali čudesne izmišljotine. S obzirom na današnje rapidno širenje vijesti o imenovanju Adnana Cerića na neku funkciju te povezivanja tog imenovanja sa mnom i mojom porodicom, nevoljko prekidam šutnju o svom privatnom životu da obavijestim dušebrižnike da Adnan i ja već nekoliko mjeseci nismo zajedno", napisala je.

Inače, Jasmina Izetbegović završila je Akademiju likovnih umjetnosti, Odjel za grafički dizajn, nakon čega je školovanje nastavila u Holandiji, završivši postdiplomski u Amsterdamu. Danas je vlasnica i direktorica marketinške agencije FabCat Creative.

Iako se trudi da izbjegava uticaj oca, sudeći po finansijskim izvještajima, njena agencija je jačala kako je rasla i Bakirova politička karijera. 

Tako je u 2011. godini agencija prihodovala sa tek 46.636 KM, uz dobit od oko 10.000 KM, da bi se već 2012. prihod uduplao na 84.7632 KM. 

U izbornim godinama prihod je opet porastao na 166.130 KM, da bi u narednim godinama bio još bolji i iznosio više od 200.000 KM, uz dobit od preko 150.000 KM. 

2017. i 2018. godine prihod i dobit padaju, pogotovo protekle godine kada je iznosio tek 54.289. KM. 

Ipak, kako saznajemo, to nije spriječilo vlasnicu ove agencije da, i pored slabijeg poslovanja, priušti sebi nekretninu u Bolničkoj ulici u Sarajevu od 117,63 m2.

Inače, cijena kvadrata u novoizgrađenoj zgradi iznosi 4.500 - 5.000 KM, te je za ovaj stan morala isplatiti gotovo pola miliona KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti