Otvorena nova poslovna jedinica "Katava Oil"

16.09.2020. 16:58 / Izvor: Akta.ba
Otvorena nova poslovna jedinica 'Katava Oil'

Otvaranjem nove poslovne jedinice "Katava Oil", povećan je broj zaposlenih za novih šest mladih osoba.

Poduzeće "Vin metal" d.o.o. Žepče  može se pohvaliti dobrim poslovnim rezultatima i u vremenu pandemije Covid 19 koja je zatvorila vrata u mnogim poduzećima u Bosni i  Hercegovini. Proizvodnja ove firme nije smanjena, kao ni broj zaposlenih.

Otvaranjem nove poslovne jedinice "Katava Oil", povećan je broj zaposlenih za novih šest mladih osoba.

Na svečanosti koja je organizirana povodom otvaranja nove poslovne jedinice "Katava Oil" nazočili su poslovni partneri, suradnici, zaposlenici, kao i predstavnici javnog i političkog života općine Žepče.

Svečanu vrpcu  su presjekli načelnik Općine Žepče Mato Zovko, vlasnik Vinko Katava i direktor poduzeća "Vin metal" Žepče Marinko Katava.

U svom obraćanju, Zovko je čestitao obitelji Katava na spremnosti da investira u nova radna mjesta u vremenu kada to gotovo nitko ne pokušava.

"Danas zadržati poslovanje na razini koja zadovoljava potrebe za održivih 20-ak radnih mjesta je značajan uspjeh za poduzeće, ali i lokalnu zajednicu u cjelini", kazao je Zovko i pohvalio odluku obitelji Katava da ostanu u svome kraju i pomognu u razvoju gospodarstva općine Žepče.

Poduzeće "Vin-metal" Žepče je obiteljsko poduzeće koje ima dugu tradiciju poslovanja u metalno – prerađivačkoj djelatnosti.

Proizvode stolove, stolice, ograde za balkone, nadstrešnice, konstrukcije za dvorane, ograde i ostale proizvode od metala.

Posljednjih deset godina postupno povećavaju obim proizvodnje, a dobit investiraju isključivo u nabavku opreme. Poduzetnička priča obitelji Katava počela je krajem osamdesetih godina prodavaonicom "Slatka tajna" koja se vrlo brzo razvila u tri maloprodajna objekta , ali koja, nažalost, nisu preživjele ratna razaranja.

Novi poduzetnički pothvat je uslijedio otvaranjem kafića Bistro Kiss koji je bio omiljeno mjesto za izlaske u poslijeratnim godinama. Nakon požara u kojemu je kafić izgorio do temelja, Vinko Katava se okreće metalnoj industriji i 2000. godine otvara SZR Metal-Plast proizvodnju i plastifikaciju metalnih proizvoda.

Pet godina kasnije, SZR Metal-Plast postaje Vin-metal d.o.o. koji se fokusira na izvoz u Europske zemlje. U posao, po završetku školovanja, ulazi i sin Marinko te je Vin-metal d.o.o. danas uspješna obiteljska tvrtka koja se svrstava  u 12 posto bonitetno pouzdanih kompanija u BiH.

U okviru novootvorene poslovne jedinice "Katava Oil" nalazi se benzinska crpka, kafe bar i market uskoro.

Vlasnik Vinko Katava kazao je prilikom obraćanja da je bio svjestan teških vremena za koji mnogi kažu da nisu pogodna za biznis, razvoj i proširenje poslovanja.

"Bez razvoja nema ni prosperiteta i ako bi se razvoj zaustavio posljedice bi osjetili svi zajedno", naglasio je Katava i istaknuo da se samo zajedno stvaraju uvjeti za opstanak, osnivanje obitelji i dobar život u novošeherskom kraju i općini Žepče.

Trenutno u općini Žepče posluje 453 samostalne radnje i obrti, 314 poduzeća i 200 poslovnih jedinica. Ukupno je  2217 poljoprivrednih gazdinstva od čega je 75 registriranih poljoprivrednih obrta. Ukupan broj zaposlenih u općini Žepče je preko 5000 osoba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti