Gračanica podržala dva nova projekta za mlade

22.09.2020. 12:26 / Izvor: Akta.ba
Gračanica podržala dva nova projekta za mlade

Radi se o projektima "Mjesto sigurnog odrastanja" i "Sportom do zdravlja".

“Mjesto sigurnog odrastanja” i “Sportom do zdravlja” projekti su za koje je jučer potpisan ugovor 

Radi se o projektima dva preostala projekta mladih koje Grad Gračanica dodijeljuje preko Omladinske banke.

"Ranije je podržano nekoliko projekata, a danas dva. Što je najvažnije to su projekti koje su kreirali mladi, volonteri. Mislim da su ova dva projekta ali i svi oni koje smo ranije imali pokazali da se mladost Gračanica budi i da je sve više projekata mladih i logično je da će lokalna zajednica podržati takve projekte i u budućnosti", rekao je gradonačelnik Nusret Helić.

Na sastanku se gradonačelnik kratko osvrnuo i na  5 projekata koji su ranije dobili podršku preko Omladinske banke, koji su uspješno realizirani ali i na projekate za mlade koji su ranije planirani Budžetom Grada.

"Mi smo neizmjerno ponosni i zahvalni na podršci Grada Gračanica i Odbora Omladinske banke  jer su u samo nepuna tri mjeseca uspjeli da utroše sva sredstva vezano za projekte. Isto tako nadamo se da će biti mladih koji žele da registruju svoj biznis i upravo to učine preko fondacije Mozaik odnosno Omladinske banke", izjavila je Sanja Kojić asistentica programa Omladinske banke.

Omladinska banka Gračanica će i u narednim godinama raspisivati pozive za društveno korisne projekte i mikrobiznise za mlade iz  Gračanice, te na ovaj način omogućiti mladima da korak po korak grade bolje okruženje za svoje sugrađane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti