Za projekt hitne podrške firmama Federacija se zadužuje 45 miliona eura

24.09.2020. 14:06 / Izvor: Akta.ba
Za projekt hitne podrške firmama Federacija se zadužuje 45 miliona eura

Vlada Federacije BiH je podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj budu osigurana sredstva.

Vlada Federacije BiH je podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj budu osigurana sredstva za Projekt hitne podrške firmama u Bosni i Hercegovini.

Zaduženje Federacije BiH bi, po ovom kreditu, iznosilo do 45 miliona eura, a ukupan iznos namijenjen Bosni i Hercegovini, kao i konačna alokacija sredstva između entiteta bit će usaglašeni tokom pregovora.

Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo razvoja, preduzetništva i obrta i Razvojna banka FBiH su zaduženi da u tim za pregovore o ovom zajmu imenuju ovlaštene predstavnike.

Konačna odluka o zaduženju bit će donijeta po okončanju pregovora s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj. 

Federalno ministarstvo finansija će Vladi FBiH podnijeti informaciju o pregovorima, kao i tekst usaglašenog sporazuma o zajmu između Medunarodne banke za obnovu i razvoj i Bosne i Hercegovine.

Ovo ministarstvo je zaduženo i da ovaj zaključak dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi s kreditnim zaduženjem. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti