U povodu 20 godina BBI banka će zasaditi preko hiljadu stabala širom BiH

19.10.2020. 14:17 / Izvor: Akta.ba

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo obilježila je 20. godišnjicu, a tim će povodom u narednih mjesec dana posaditi će preko hiljadu sadnica voća i autohtonih i medonosnih stabala širom Bosne i Hercegovine.

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo obilježila je 20. godišnjicu, a tim će povodom u narednih mjesec dana posaditi će preko hiljadu sadnica voća i autohtonih i medonosnih stabala širom Bosne i Hercegovine. Prvu u nizu od hiljadu sadnica danas su u Velikom parku u Sarajevu posadili Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

"BBI banka osnovana je prije 20 godina i od tada do danas naš cilj je bio razvoj društva u kojem poslujemo, kroz različite projekte pomoći privredi i građanima. Sretan sam da je danas sa nama zamjenik gradonačelnika Sarajeva, kako bi poslali poruku da nastavljamo i dalje rasti zajedno", izjavio je Amer Bukvić, povodom početka akcije 1.000 sadnica za građane BiH.

"Čestitam jubilej BBI banci koja je jedna od najbrže rastućih banka u BiH i koja je zasigurno doprinijela razvoju našeg društva. Sadnjom hiljadu sadnica drveća u više od 30 gradova širom BiH, BBI banka potvrđuje opredjeljenost razvoju društva u kojem posluje", kazao je Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

Sadnice voćki i drveća posadit će i rukovodioci i šefovi svih 36 poslovnih jedinica BBI banke u gradovima u kojima BBI banka posluje, a dio sadnica bit će doniran povratnicima i zasađen u saradnji sa aktivistima nekoliko humantiranih organizacija.

"BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za društvo, a svi znamo koji je značaj očuvanja životne sredine, te smo u BBI banci odlučili da povodom našeg značajnog jubileja, umjesto skupih i bespotrebnih proslava, poklonimo građanima trajno dobro, voćke i drveće koje će svojim plodovima u narednim godinama biti od koristi građanima širom BiH i doprinijeti što čistijem i zdravijem okruženju u kojem zajedno živimo", dodao je Bukvić.

BBI banka osnovana je 19. oktobra 2000. godine i jedina je banka u BiH koja radi u skladu sa islamskim principima poslovanja. Stalno unapređenje kvaliteta usluge rezultat je kontinuiranog obrazovanja kadrova koje BBI banka provodi u vlastitoj BBI Akademiji koja je ugostila brojne svjetski poznate predavače i nobelovce. BBI banka i Amer Bukvić proteklih 20 godina dobili su niz značajnih domaćih i međunarodnih priznanja, a jedno istraživanje pokazalo je da građani BiH, BBI banku percipiraju kao jednu od tri najveće banke u zemlji. Danas BBI banka drži šesto mjesto na tržištu Federacije BiH sa aktivom većom od 1,24 milijarde KM. Bankarski pokazatelji poslovanja govore da je BBI banka u posljednjih nekoliko godina jedna od najbrže rastućih banka, a dobitnica je i priznanje Zlatni BAM za najveći rast finansiranja i depozita u 2019. godini.

BBI od svog osnivanja cjelokupan profit investira u BiH i nastavlja biti podrška privrednicima. Jedina je banka koja u svom okrilju ima  BBI VIP Business Club, oformljen s ciljem poslovnog umrežavanja članova i pomoć u razvijanju poslovnih aktivnosti i pronalasku novih tržišta, gdje se posebno ističu projekti međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF) i međunarodnog sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF).

Tokom pandemije virusa Covid-19 BBI banka na čelu sa njenim predsjednikom Amerom Bukvićem pokrenula je inicijativu "Mi to možemo!" za prevazilaženje ekonomske krize koja je okupila preko 20 domaćih stručnjaka koja je predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u formi prijedloga i strateških smjernica ponudila kratkoročne i dugoročne mjere za razvoj samoodržve ekonomije sa fokusom na prehrambenu i farmaceutsku industriju, te energetski sektor. Posebna pažnja u ovim smjernicama posvećena je inovacijama, koje su ključne u nadolazećem periodu, a BBI banka je u tom smislu podržala gotovo sve događaje na temu inovacija u BiH. Sa Fondacijom „Mozaik“ u novembru će, na platformi Sarajevo Business Foruma, biti organizovan virtualni Sajam inovacija i poduzetništva Sarajevo 2020.

BBI banka od svojih početaka vodi brigu o obrazovanju mladih i stipendira najuspješnije studente i učenike bez roditeljskog staranja iz cijele BiH. U saradnji sa TV Hayat TV, BBI je pokrenula takmičenje mladih u poslovnim idejama, SBF Start-up Challenge, kako bi mlade ljude potaknula da se bave poduzetništvom i rastu zajedno sa svojom zemljom. Pored toga, nedavno je iniciran i poseban BBI Program liderstva i izvrsnosti, kroz koji će BBI banka sarađivati sa srednjim školama, kako bi zajedno pomogli budućim liderima i poduzetnicima u našoj domovini.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti