Puštena u rad nova llinija za pakovanje proizvoda u Rafineriji ulja Modriča

20.11.2020. 12:48 / Izvor: Akta.ba
Puštena u rad nova llinija za pakovanje proizvoda u Rafineriji ulja Modriča

Kapacitet nove linije je 2.000 boca (1L) na sat, a Rafinerija ulja Modriča je u ovaj tehnološki proces uložila oko 330.000 KM.

"Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča, nabavila je, montirala i pustila u rad novu liniju za pakovanje gotovih proizvoda, koja omogućava kvalitetnije, preciznije i brže pakovanje, čime se poboljšava konkurentnost finalnog proizvoda. 

Kapacitet nove linije je 2.000 boca  (1L) na sat, a Rafinerija ulja Modriča je u ovaj tehnološki proces uložila oko 330.000 KM.

Savremenom linijom povećava se kapacitet pakovanja, stvoreni su uslovi za pakovanje različitih vrsta ambalaža, poboljšan je kvalitet zatvaranja, etiketiranja i zbirnog pakovanja (formiranje paketa), skraćeno je vrijeme za podešavanje linije prilikom prelaska na drugu vrstu ambalaže, te poboljšana preciznost punjenja. Takođe je omogućeno automatsko ispiranje sistema prije prelaska na pakovanje novog proizvoda, čime je eliminisana mogućnost kontaminacije proizvoda.

Nabavkom nove linije za pakovanje i prethodno izvršenom modernizacijom procesa proizvodnje motornih i industrijskih ulja (novi blending) zaokružen je proces proizvodnje i pakovanja tečnosti za motore i motorna vozila. Podsjećamo, u novo postrojenje za namješavanje je uloženo preko 13 miliona eura, što je Rafineriju ulja Modriča svrstalo u jedan od tehnološki najnaprednijih automatizovanih blending centara u Evropi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti