Revizorsko konsultantska kompanija BDO pojačala svoj partnerski tim u Banja Luci

30.11.2020. 15:20 / Izvor: Akta.ba
Revizorsko konsultantska kompanija BDO pojačala svoj partnerski tim u Banja Luci

Mirko Ilić, se posle više od 19 godina provedenih u Deloitte Republika Srpska pridružio partnerskom timu BDO Banja Luka

Poslije više od 19 godina provedenih u Deloitte Republika Srpska partnerskom timu BDO Banja Luka pridružio se Mirko Ilić.

Mirko je dugogodišnju uspješnu karijeru u reviziji započeo 2001. godine, prošavši u svom razvoju sve pozicije od asistenta do partnera. Za to vrijeme je rukovodio mnogim složenim projektima u Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Ovaj diplomirani ekonomista od 2007. godine posjeduje licencu ovlaštenog revizora, izdatu od strane Ministarstva finansija Republike Srpske. Takođe, posjeduje i licencu ovlaštenog procjenitelja u Udruženju ovlaštenih procjenjivača u BiH. Ovog mjeseca se priključio dinamičnom timu BDO, koji u Republici Srpskoj posluje od 2012. godine sa stalnim rastom. 

Partnerski tim BDO u Republici Srpskoj sada čine Velemir Janjić, Tibor Florjan i Mirko Ilić. Među klijentima BDO Banja Luka nalaze se i neka od najvećih privrednih društava i javnih preduzeća u Republici Srpskoj. 

"Dolazak Mirka Ilića značajno je pojačanje za naš tim u Banja Luci, koji će obezbediti stabilan razvoj i rast na tržištu Republike Srpske uz pružanje klijentima poslovne podrške i usluga najvišeg kvaliteta iz oblasti revizije, poslovnog i poreskog savetovanja. Takođe raduje trend da je poslednjih godina BDO postao poželjan poslodavac za menadžerske i više kadrove najvećih firmi u oblasti finansijskih usluga u regionu", izjavio je rukovodeći partner za BDO Beograd, Podgorica i Banja Luka, Milovan Popović.

Sa više od 200 zaposlenih u regionu i velikim brojem najuglednijih domaćih i stranih klijenata, kao i sa kancelarijama u Beogradu, Banja Luci, Podgorici i Skoplju, BDO je jedan od lidera na tržištu finansijskih usluga. 

BDO Srbija osnovana je 1992. godine kao firma za poslovni konsalting pod nazivom "BC Excel", da bi 1997. godine ušla u sastav tada najveće svjetske firme za reviziju "Arthur Andersen", a od 2004. godine je dio BDO, jedne od najvećih svjetskih firmi u istoj oblasti - "BDO International Limited".

"BDO International" obavlja svoje aktivnosti u 167 zemalja sa više od 1.800 kancelarija, zapošljava više od 91.000 profesionalaca, a u 2020. ostvarila je poslovni prihod od 10.3 milijardi USD.

Jedan od osnovnih principa BDO mreže, po čemu se razlikuje od sličnih kompanija i mreža na tržištima, jeste pristupačnost klijentima i insistiranje na razumijevanju njihovih specifičnosti.

 

 




 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti