Ademir Omerbegović: Po čemu ćemo pamtiti 2020. godinu

15.12.2020. 09:36 / Izvor: Akta.ba
Ademir Omerbegović: Po čemu ćemo pamtiti 2020. godinu

Ova godina je ubjedljivo bila izazovna sa mnogo uspona ali i padova.

Uoči dočeka Nove godine, na izmaku "stare", obično sumiramo rezultate i izvlačimo određene zaključke za narednu godinu. Podsjećamo se lijepih, ali i onih manje lijepih trenutaka koji su obilježili prethodnih 365 dana.

Pandemija coronavirusa, gotovo sve nas je zaustavila u novim planovima, idejama, na putu ka boljem i većem.


U duhu ispraćaja ove "pandemijske" godine, u nastavku pročitajte osvrt godine Omerbegović Ademir​a, direktora firme 4U d.o.o. za proizvodnju, promet i usluge Tuzla.

 

Kakva je situacija u Vašoj kompaniji?  Koliko je corona-kriza uticala na poslovanje?

S obzirom na situaciju koja traje pa gotovo i godinu dana situacija je poprilično stabilna i optimistična. Obim našeg poslovanja se donekle i proširio. Uzevši u obzir da su pojedine kompanije sa kojima sarađujemo smanjile obim poslovanja, istovremeno su ih nadomjestile neke druge koje su imale veliku ekspanziju u tekućoj godini. Corona- kriza je uticala na naše poslovanje, ali nije ga bitno izmijenila. Može se reći samo da je na neki način usporila planirani rast naše kompanije.

Po čemu ćete još pamtiti 2020. godinu?

Ova godina je ubjedljivo bila izazovna sa mnogo uspona ali i padova. Možemo reći da smo tokom cijele godine balansirali dobra i loša dešavanja i na kraju imamo neki optimalan rezultat. Došlo je do izmjena u našem timu, poslovnoj organizaciji i strukturi poslovanja. 2020. Godinu smo iskoristili za internu organizaciju, obuku uposlenika, te uvođenje ISO Standarda.

Kakvu prognozu imate za post-coronsko vrijeme?

Sveobuhvatni uticaj ove pandemije još nije do kraja jasan pa je shodno tome teško dati odgovor na pitanje “Šta nakon corone?” Oporavak će svakako zavisiti od oporavka velikih zemalja koje su bile pogođene virusom. Mi smatramo da trebamo biti optimistični, marljivo raditi, te pozitivni rezultati neće izostati.

Planovi za 2021. godinu?

Planovi su svakako veliki, ambicije još veće. 2020. godina je protekla u nekom „grču“, pa se nadamo da će 2021. godina biti otvorena za više mogućnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti