Općina Tešanj podržala šest mladih poduzetnika

16.12.2020. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Općina Tešanj podržala šest mladih poduzetnika

Projekat Start up ili Poslovne ideje mladih pokrenut je 2011. godine i do sada je ponudio različite projekte mladih ljudi. Po ovom modelu Općina podržava mlade poduzetnike na različite načine.

Načelnk općine Tešanj Suad Huskić potpisao je ugovore o poticajima u svrhu pokretanja vlastitih biznisa sa pet budućih poduzetnika.

 Na javnom pozivu prošlo je šest mladih poduzetnika, od čega je jedan odustao u fazi potpisivanja ugovora, te će se u narednom periodu zaključiti ugovor sa sljedećim sa rang liste.

" U posljednjih deset godina smo imali 179 poslovnih ideja, registrovano je 76 poslovnih subjekata, te ukupno otvoreno oko 163 radna mjesta. Preko 90% poslovnih ideja koje smo pomagali mladima da pokrenu, se održalo nakon isteka perioda u kojem imaju podršku Općine. Zbog toga smatramo opravdanim da nastavimo sa ovakvim projektom i smatramo da vrijedi i dalje ulagati u mlade ljude",  kazao je Huskić.

Osim ovih ugovora, u zadnje dvije godine Općina Tešanj je podržala 22 postojeća biznisa, koji zapošljavaju više od 45 radnika.

Projekat Start up ili Poslovne ideje mladih pokrenut je 2011. godine i do sada je ponudio različite projekte mladih ljudi. Po ovom modelu Općina podržava mlade poduzetnike na različite načine, a to podrazumijeva finansiranje troškova registracije preduzeća, doprinose za dio zaposlenih u periodu do 12 mjeseci, a u određenim slučajevima Općina je finansirala troškove zakupa poslovnog prostora i nabavku opreme.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti