Koordinacioni odbor peradara/živinara BiH pokreće Facebook stranicu KoKoDa BiH

29.12.2020. 12:34 / Izvor: Akta.ba
Koordinacioni odbor peradara/živinara BiH pokreće Facebook stranicu KoKoDa BiH

U svrhu promovisanja prednosti zdrave hrane i konzumiranja domaćih peradarskih proizvoda, pokreće se Facebook stranica KoKoDa BiH.

Koordinacioni odbor peradara/živinara BiH danas je pokrenuo Facebook stranicu KoKoDa BiH. Stranica će promovisati peradarske proizvode i njihova zdrava svojstva, razotkrivaće najčešće mitove i promovisaće potrošnju domaćih peradarskih proizvoda i značaj sektora za bh. privredu.

Dok je Sweden/USAID FARMA II pomogao u razvoju koncepta stranice, logotipa i vizuelnog identiteta, članovi Koordinacijskog odbora, uključujući Agreks, Agromix, Akovu, Bingo, Farmofit, Iradiu, Madi i Perutninu Ptuj, zajednički će upravljati KoKoDa BiH stranicom.

"Peradarstvo je najkonkurentniji sektor u domaćoj poljoprivredi. To je također jedan od najbrže rastućih sektora u poljoprivredi Evropske unije", izjavio je Nebojša Rakić, sekretar Koordinacionog odbora peradara/živinara BiH.

"Vrlo je važno da potrošači u BiH, ali i u regiji, znaju da naši proizvođači jaja i mesa peradi poštuju najviše standarde proizvodnje koji su im omogućili izvoz proizvoda u EU. Također trebaju znati da su domaći peradarski proizvodi zdravi i dobri za njih i njihove porodice, te da konzumiranjem domaćih peradarskih proizvoda pomažu u očuvanju 20.000 radnih mjesta u ovom sektoru, kao i njegovom daljem razvoju", dodao je.

Ciljne grupe KoKoDa BiH Facebook stranice uključuju roditelje sa malodobnom djecom, osobe s brzim načinom života i one sa zdravim navikama, fizički aktivne osobe koje žele hranu bogatu proteinima, te potrošače koji traže hranu sa niskim udjelom masti i holesterola.

"Svjesni smo toga da moramo učiniti mnogo više kako bi na pravi način komunicirali prednosti peradarskih proizvoda i važnost domaće peradarske proizvodnje za privredu. Nadamo se da će ova Facebook stranica otvoriti još jedan komunikacijski kanal sa našim potrošačima u BiH i regiji, te da će pridonijeti imidžu bh. peradarskih proizvoda koji su najvišeg kvaliteta", rekao je Rakić.

FARMA II projekt podržava razvoj peradarskog sektora. Do sada je podržao rad 190 proizvođača iz tog sektora, te ulaganja u proširenje proizvodnih kapaciteta, modernizaciju opreme, kontrolu kvalitete i energetsku učinkovitost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti