Sarajevo za 15 miliona eura kupuje bjeloruske trolejbuse

05.01.2021. 13:28 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo za 15 miliona eura kupuje bjeloruske trolejbuse

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem je potvrdio da je odlučeno da kupe trolejbuse bjeloruske kompanije BKM Holding.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem je potvrdio da je odlučeno da kupe trolejbuse bjeloruske kompanije BKM Holding. Napomenuo je da je sada na potezu Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

"Ovdje smo u potpunosti, upravo po EBRD procedurama okončali javni poziv, izabrani su ponuđači, kompanija BKM Holding iz Minska, Bjelorusija. Ugovor je spreman, nalazi se kod banke. Čekamo sada šta će EBRD. Mi se ipak nadamo da će biti po planu i da će ugovor biti potpisan, kako je i planirano, polovinom ovog mjeseca. Rok isporuke je 16 mjeseci, s tim što bi prvi novi trolejbusi trebali stići u toku 2021. godine. Nadamo se da će tako i biti", izjavio je Kalem za Fenu.

Nije precizirao o kakvim trolejbusima je riječ jer navedena kompanija iz Minska proizvodi četiri modela ovakvog vozila. Riječ je o modelima 321, 333, 420 i 43303. Dva su savremenijeg dizajna, dok su 333 i 43303 zglobni trolejbusi. Detalji o specifikacijama ovih vozila dostupni su i na zvaničnoj web stranici BKM Holdinga.

Za kupovinu 25 ovih trolejbusa bit će izdvojeno 15 miliona eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti