cargo-partner osigurava brže opcije za uvoze iz Azije pomorskim putem novom uslugom "Adria Express"

02.02.2021. 08:50 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner osigurava brže opcije za uvoze iz Azije pomorskim putem novom uslugom 'Adria Express'

Međunarodni transportni i logistički pružalac usluga je ponovo pojačao punudu svojih pomorskih usluga, uspostavljajući nove linije iz Azije prama Europi preko luka Koper, Rijeka i Trst.

Međunarodni transportni i logistički pružalac usluga je ponovo pojačao ponudu svojih pomorskih usluga, uspostavljajući nove linije iz Azije prema Europi preko luka Koper, Rijeka i Trst. Za pošiljke prema Centralnoj i Istočnoj Europi, transport preko jadranskih luka omogućuje značajne uštede u tranzitnom vremenu, u poređenju sa transportom preko sjevernih luka.

Pojačan rast zahtjeva za uvozima iz Azije tokom posljednjih mjeseci je uzrokovao nedostatak praznih kontejnera u azijskim lukama, tako da su uvoznici suočeni sa dugim čekanjima i nepouzdanošću u pogledu isporuke. Kako bi svojim klijentima ponudio bržu alternativu za uvoz brodskim putem preko sjevernih europskih luka i garantovao visok nivo dostupnosti opreme, cargo-partner je u svoju ponudu uvrstio uslugu "Adria Express".

FCL: u prosjeku 5-8 dana kraće tranzitno vrijeme u odnosu na sjeverne luke

Transport preko jadranskih luka značajno štedi vrijeme, naročito kada su u pitanju isporuke prema Centralnoj Europi i južnoj Njemačkoj. Tranzitno vrijeme iz Azije preko Kopra, Rijeke i Trsta je u prosjeku 5-8 dana kraće nego preko luka Sjevernog mora, kao što su Hamburg ili Bremenhafen. Kada je u pitanju FCL (puni kontejnerski utovar), cargo-partner putem svog PRIORITY servisa nudi stalna isplovljavanja iz svih glavnih kineskih luka preko ove tri luke, te garantuje visok nivo dostupnosti opreme.

Stefan Krauter, generalni direktor cargo-partnera, o strateškom širenju pomorskih usluga: "Uprkos globalnoj situaciji s COVID-19 i smanjenim transportnim potrebama, nastavljamo sa ulaganjem u proširenje našeg portfelja usluga u pomorskom prijevozu, kako u FCL-u tako i LCL-u. Pored kraćeg tranzitnog vremena prema Srednjoj i Istočnoj Europi, Koper nudi i prednost brze i fleksibilne obrade pošiljki. Naš iLogistički centar u Ljubljani, predstavlja idealno čvorište za daljnju distribuciju prema cijeloj Srednjoj i Istočnoj Europi. Naši kupci automobila, na primjer, imaju koristi od dobre povezanosti sa automobilskim središtima u južnoj Njemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Slovačkoj".

 

LCL: sedmična isplovljavanja iz Kine, Indije, Južne Koreje i Vijetnama

cargo-partner također ima stalne LCL (zbirni kontejnerski utovari) konekcije iz Azije preko jadranskih luka Rijeka i Koper. Uz postojeća sedmična isplovljavanja iz glavnih kineskih luka prema Rijeci, cargo-partner je prošle godine proširio portfolio svojih LCL usluga sedmičnim isplovljavanjima iz luka Xiamen, Tianjin, Qingdao, Delhi, Mundra, Busan i Ho Chi Minh City za Koper. Za pošiljke koje idu prema Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, koristi se luka Rijela, dok je čvorište Koper / Ljubljana pogodnije za konsolidacije prema Austriji. Južnoj Njemačkoj, Rumuniji, Bugarskoj i Slovačkoj.

"I za prijevoz LCL-om, također možemo garantirati željenu raspodjelu kontejnera, fiksnu dodjelu plovila i visoku stabilnost usluge. Zahvaljujući izravnoj konsolidaciji, rizici tokom utovara su svedeni na minimum. Pomoću naše mreže vlastitih ureda i skladišta u Aziji i Europi, u mogućnosti smo ponuditi fleksibilna cjelovita rješenja iz jednog izvora", objašnjava Stefan Krauter.

Usluga uključuje cestovni prijevoz prije i poslije plovidbe, te carinjenje i sveobuhvatne logističke usluge putem mreže cargo-partner skladišta u Srednjoj i Istočnoj Europi. Za FCL transporte, cargo-partner također pruža detaljne informacije o praćenju u realnom vremenu, koristeći "Inteligentno praćenje kontejnera" putem platforme za upravljanje lancem snabdijevanja - SPOT.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti