Vuković: Tendeciozne poruke o padu BPD-a stvaraju strah i smanjuju javnu potrošnju

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vuković: Tendeciozne poruke o padu BPD-a stvaraju strah i smanjuju javnu potrošnju

Učesnici sastanka saglasni su da su "bi tu bi" susreti odlična prilika za umrežavanje i pronalaženje novih klijenata, kako u BiH, tako i u regionu.

08.02.2021. 08:06 / Izvor: SRNA

Predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković izjavio je da je prema podacima Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj i Svjetske banke pad BDP-a u BiH 6,5 odsto, a da tendenciozne poruke da taj pad iznosi 10 odsto stvaraju dozu straha i stresa, te smanjuju javnu potrošnju.

Na susretu sa predstavnicima 28 bonitetno pouzdanih kompanija BiH u Sarajevu Vuković je ponovio da je zbog pandemije virusa korona pad izvoza iz BiH prošle godine bio devet odsto, dok je pad uvoza u BiH iznosio 13 odsto. 

"Poredeći ove podatke sa stanjem u prvom polugodištu prošle godine, kada smo zabilježili pad izvoza od 28 odsto, a pad uvoza od 25 odsto, možemo konstatovati da je došlo do blagog oporavka privrede BiH", rekao je Vuković. 

Prema njegovim riječima, velika zasluga za to pripada i bonitetno pouzdanim kompanijama kojih je 5.632 u BiH, koje zapošljavaju više od 124.000 radnika, a mnoge od njih već posluju van BiH i dominantni su lideri na balkanskom tržištu. 

"Zato ne možemo govoriti da je sve crno u BiH", istakao je predsjednik Spoljnotrgovinske komore.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti