Podizanje standarda usluga na unutrašnjem tržištu prirodnog gasa

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Podizanje standarda usluga na unutrašnjem tržištu prirodnog gasa

Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić rekao je u Narodnoj skupštini RS da je razlog za donošenje Prijedloga izmjenama i dopunama Zakona o gasu sadržan u potrebi daljeg podizanja standarda usluga.

11.02.2021. 09:44 Izvor: / SRNA

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je u Narodnoj skupštini RS da je razlog za donošenje Prijedloga izmjenama i dopunama Zakona o gasu sadržan u potrebi daljeg podizanja standarda usluga, kao i preciznijeg propisivanja obaveza subjekata na unutrašnjem tržištu prirodnog gasa.

Obrazlažući ovaj prijedlog zakona pred narodnim poslanicima, Đokić je rekao da se ovim aktom utvrđuje da energetski subjekat može obavljati probni rad na izgrađenom sistemu u periodu od šest mjeseci za distributivni, odnosno 12 mjeseci za transportni sistem, računajući od dana izdavanja dozvole za probni rad i privremene upotrebne dozvole za taj sistem.

Prijedlog zakona je dopunjen prelaznom odredbom kojom je propisan rok za pribavljanje dozvole za obavljanje energetske djelatnosti energetskom subjektu koji obavlja djelatnost upravljanja postrojenjem za komprimovani prirodni gas, navodi se u obrazloženju ovog akta.

Fotografija: Agencija Anadolija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti