Vlada HBŽ-a najavila zakonodavno uređenje turističke djelatnosti

16.02.2021. 11:44 / Izvor: Akta.ba
Vlada HBŽ-a najavila zakonodavno uređenje turističke djelatnosti

Izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ), predvođeno predsjednikom Vlade Ivanom Vukadinom, posjetilo je Tehnološki park (TP) Linnovate u Livnu.

Izaslanstvo Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ), predvođeno predsjednikom Vlade Ivanom Vukadinom, posjetilo je Tehnološki park (TP) Linnovate u Livnu.

Osnivači i članovi uprave Linnovatea Marin Jozić i Božo Perić upoznali su goste o nastanku, trenutnom stanju i budućem razvoju Tehnološkog parka, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Linnovate predstavlja, istaknuto je, stimulativno poslovno i društveno okruženje za razvoj poduzetništva koje će biti gospodarski temelj za budući razvoj HBŽ-a, a koje će se temeljiti na znanju, novim tehnologijama, usavršavanjima, energetskoj stabilnosti i organskoj proizvodnji.

Rad Linnovatea temelji se na podršci edukaciji, poslovanju, poduzetništvu, izvozu te pristupu financijama kroz rad poslovnog inkubatora i trening centra u suradnji s lokalnim i inozemnim partnerima.

Jozić je naveo i kako se Tehnološki park trenutno nalazi u fazi izrade strategije razvoja i zamolio predsjednika Vlade i županijske ministre za pomoć u vidu suradnje u administrativnom području, kroz uključivanje osoba iz vladinih institucija u proces apliciranja i izrade pojedinih projekata.

Sastanku su prisustovali i predstavnici firmi, obrta i obiteljskih gospodarstava s područja HBŽ-a, koji su upravo u prostoru poslovnog inkubatora TP Linnovate započeli proces uspostavljanja ili unaprjeđenja svoje proizvodnje i djelatnosti.

U kratkim crtama su iznijeli opis svog djelovanja i budućnosti svojih ideja, zahvalivši se prvenstveno djelatnicima Linnovatea koji su im, kako su kazali, više puta pružili nesebičnu pomoć i podršku u savjetodavnom, stručnom i financijskom smislu, a sve u cilju razvoja njihovih ideja.

Osvrnuli su se i na probleme s kojim se suočavaju, a riječ je o administrativnom djelokrugu, odnosno nepostojanju uređenog zakonodavstva u području turističke djelatnosti.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin istaknuo je kako je upravo problem osnivanja turističke zajednice nešto na čemu će Vlada raditi kako bi se iznašlo pozitivno zakonsko rješenje.

Naglašena je i nesebična podrška Vlade kao partnera u apliciranju za predpristupne fondove EU-a, pri čemu je Vukadin naglasio kako se i same lokalne samouprave s područja HBŽ-a moraju aktivno uključiti i doprinijeti cijelom procesu apliciranja i implementacije pojedinog projekta.

Resorni ministri su istaknuli da će u krugu svojih ovlasti učiniti sve kako bi se uklonile administrativne barijere koje stoje na putu firmama, obrtima i obiteljskim gospodarstvima ka realizaciji njihovih projekata.

Gosti su na kraju posjeta najavili potpisivanje ugovora o zajedničkoj suradnji između dvije strane, navodi se u priopćenju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti