Firma Civić domaći lider u proizvodnji limne konstrukcije

25.02.2021. 15:08 / Izvor: Akta.ba
Firma Civić domaći lider u proizvodnji limne konstrukcije

Firma Civić broji 98 zaposlenih radnika i raspolaže proizvodnim prostorom od 16.000 metara kvadratnih.

Firma Civić d.o.o. danas je jedna od većih i modernijih firmi na području Unsko-sanskog kantona, a osnovna djelatnost je proizvodnja građevinske limarije i galanterije, lima u obliku crijepa i krovno-fasadnih profiliranih limova te metalnih konstrukcija.

"Firma Civić ima tradiciju stotinjak godina. Bavimo se proizvodnjom krovnih konstrukcija i svega što se veže za krovove. Pored toga imamo i dio galanterije gdje se bavimo proizvodnjom gotovih proizvoda, imamo nešto i za izvoz za Njemačko tržište. Iz lima i sirovine dobivamo gotove proizvode. Imamo svoju lakirnicu koja nas prati što se tiče lakiranja. Imamo i firmu koja se bavi proizvodnjom stirpora, te proizvode izvozimo, ali imamo i na našem tržištu", kazala je Mejra Handanagić, šef proizvodnje u kompaniji Civić d.o.o. Cazin.

Firma Civić broji 98 zaposlenih radnika i raspolaže proizvodnim prostorom od 16.000 metara kvadratnih. Osim svega nabrojanog proizvode i sisteme za odvod oborinskih voda ali i strojeve za izradu beskonačnih oluka te odvodnih cijevi. Kako su širili svoje kapacitete neophodan im je bio i kredit, a najpovoljnije kredite pronašli su kod Razvojne banke Federacije BiH sa kojom sarađuju već nekoliko godina.

"Ova kompanija dugogodišnji je komitent Razvojne banke. Prvi ugovor smo zaključili krajem 2014. godine po komisionoj kreditnoj liniji gdje su se sredstva iskoristila za dogradnju i adaptaciju kupljenih objekata na ovom prostoru. Firma je dosta respektabilna i poznata, ne samo na prostoru Unsko-sanskog kantona nego i BiH i nalazi se na trećem mjestu po uspješnosti i prihodima u proizvodnji. Radi se o firmi koja je izvoznik 30 posto. Nama je zadovoljsto kad imamo ovakve firme za naše partnere", istakao je Hazim Felić, rukovodilac poslovnice Razvojne banke Federacije BiH u Bihaću. 

Prilikom posjete Uprave Razvojne banke Federacije BiH na čelu sa v.d. predsjednikom dr. sc. Semirom Fejzićem razgovaralo se i o nastavku saradnje sa firmom Civić koja u narednoj godini planira obnoviti opremu i mašine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti