Uklonjen sumnjivi tekstilni otpad iz Italije uskladišten u bihaćkom naselju Privilica

12.03.2021. 14:13 / Izvor: Akta.ba
Uklonjen sumnjivi tekstilni otpad iz Italije uskladišten u bihaćkom naselju Privilica

Više od pedeset tona tekstilnog otpada uklonjeno je ovih dana.

Više od pedeset tona tekstilnog otpada, koji je prije devet mjeseci pod sumnjivim okolnostima uskladišten u krugu preduzeća "Tehnopek", u bihaćkom naselju Privilica, uklonjen je ovih dana.

Ovu informaciju je potvrdio Adnan Alagić, ministar za  građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u Vladi USK, istakavši kako je u petak lokalno komunalno preduzeće obavilo sanaciju prostora gdje se otpad nalazio.

"Obišao sam lokaciju i uvjerio se da je posao završen. Otpad je odvezla jedna firma iz Lukavca, koja je odabrana za taj posao i on će biti recikliran, te neškodljivo uklonjen. Svo ovo vrijeme smo pokušavali apelima kod nadležnih institucija doći do rješenja problema i naposlijetku se u sve uključilo Ministarstvo za turizam i zaštitu okoliša i federalna inspekcija, pa je problem  konačno riješen", istakao je Alagić.

Ove aktivnosti su najviše obradovale mještane naselja Privilica, koji su strahovali za svoje zdravlje navodeći kako se mjesecima nesnosan smrad širio svuda uokolo s mjesta gdje se nalazio otpad.

Također, započelo je i uklanjanje otpada koji je, u isto vrijeme kada i u Bihaću, deponovan na više lokacija u Drvaru i Bosanskom Grahovu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti