Načelnik Kaknja naredio novu praksu: Službenici moraju pomoći građanima s dokumentacijom

12.03.2021. 15:03 / Izvor: Akta.ba
Načelnik Kaknja naredio novu praksu: Službenici moraju pomoći građanima s dokumentacijom

Svi općinski službenici imaju obavezu da pomognu građanima prije predaje dokumentacije na javne pozive i konkurse, ne smiju se više dešavati slučajevi nepotpune dokumentacije na javnim pozivima

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević naredio je uspostavu nove prakse po kojoj svi općinski službenici imaju obavezu da pomognu građanima prije predaje dokumentacije na javne pozive i konkurse, ne smiju se više dešavati slučajevi nepotpune dokumentacije na javnim pozivima.

"Poštovani građani, tražite pomoć općinskih službenika, oni imaju obavezu da vam pomognu u vezi dokumentacije koju prikupljate. Za svaku dilemu obratite se službenicima iz službe koja je objavila konkurs. Pomoć tražite na info pultu Općine i na tom mjestu ćete dobiti dalje upute", rekao je načelnik Bajtarević. 

U proteklom periodu dešavali su se slučajevi nepotpune dokumentacije kod građana koji apliciraju na javne pozive koje objavljuje Općina Kakanj ili se Općina pojavljuje kao servis u procesu provedbe javnih poziva viših nivoa vlasti. 

Načelnik Bajtarević je uveo novu praksu prema kojoj općinski službenici imaju obavezu pomoći građanima prije predaje dokumentacije kako se ne bi desilo da aplikacije na javne pozive budu nepotpune.

Za svaki slučaj odbijanja pomoći od strane općinskih službenika pišite putem službene Facebook stranice Općine Kakanj ili e-maila opcinaka@bih.net.ba.

Ovom prilikom ističemo i pozitivan primjer prakse komuniciranja s građanima prije predaje dokumentacije koji je zabilježen je u Službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline, saopćeno je iz općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti