Vlada FBiH donijela dvije odluke o gotovinskim isplatama za staru deviznu štednju

18.03.2021. 12:48 / Izvor: Akta.ba
Vlada FBiH donijela dvije odluke o gotovinskim isplatama za staru deviznu štednju

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela dvije odluke koje se odnose na staru deviznu štednju.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela dvije odluke koje se odnose na staru deviznu štednju.

Prvom je ovlastila Federalno ministarstvo financija da realizira obveze po osnovi računa stare devizne štednje koje su, na temelju zahtjeva verificirane do 31.12.2020. i koje, nakon gotovinske isplate od 1.000 KM, ne prelaze 100 KM.

U 2021. godini, iz sredstava planiranih u budžetu FBiH, bit će isplaćene ove obveza u odgovarajućem iznosu do visine budžetom predviđenih sredstava.

Drugom odlukom utvrđeni se postupci i dinamika gotovinskih isplata verificiranih tražbina po osnovi računa stare devizne štednje u FBiH za 2021. godinu.

Svakom pojedinom tražitelju, kojem je izdana potvrda o verifikaciji računa stare devizne štednje na temelju zahtjeva koji su verificirani do 31. 12. 2020., isplaćuje se s Jedinstvenog računa riznice FBiH maksimalan iznos od 1.000 KM ili ukupan iznos do 1.000 KM.

Redoslijed isplata utvrđuje Federalno ministarstvo financija prema kronološkom redu u pregledima pojedinačno izdanih potvrda o verificiranim tražbinama koji se objavljuju u "Službenim novinama Federacije BiH" i dva dnevna lista, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti