"Krajinagroup" podnio zahtjev za registraciju "Sputnika V", Medimpex nema puno vremena

19.03.2021. 11:09 / Izvor: BHRT
'Krajinagroup' podnio zahtjev za registraciju 'Sputnika V', Medimpex nema puno vremena

"Krajinagroup" iz Banjaluke podnijela je zahtjev za registraciju vakcina "Sputnjik Ve", potvrđeno je za BHT1 iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine.

"Krajinagroup" iz Banjaluke podnijela je zahtjev za registraciju vakcina "Sputnjik Ve", potvrđeno je za BHT1 iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine.

Ukoliko uspiju da ih registruju, to znači da interventni uvoz ovih vakcina više neće biti moguć, te da će jedino "Krajinagroup" biti zastupnik lijeka na teritoriji države. Postupak registracije mogao bi trajati desetak dana ili kraće ukoliko "Krajinagroup" podnese zahtjev za hitnu registraciju. 

To znači da sarajevski "Medimpex, koji je odabran za nabavku 500.000 doza Sputnjik V za Federaciju BiH nema mnogo vremena za uvoz vakcina. 

Prema posljednjim informacijama iz Federalne Vlade, čeka se potpis na ugovor iz Ruskog investicijskog fonda.

Vlada FBiH je 16. marta na hitnoj sjednici naložila Zavodu za javno zdravstvo da potpiše sa jedinim ponuđačem do tada.

Na osnovu ove informacije i procjene ponuđenih cijena, rokova isporuke, ponuđenih količina i garancija za dobro izvršenje posla, Vlada je zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da, bez odlaganja, zaključi ugovor za nabavku vakcina s jedinim ponuđačom koji je dostavio potpunu ponudu, a to je Medimpex d.o.o. Sarajevo (Sputnik V).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti