Stočarstvo, povrtarstvo i voćarstvo strateški sektori razvoja Bijeljine

24.03.2021. 09:39 / Izvor: SRNA
Stočarstvo, povrtarstvo i voćarstvo strateški sektori razvoja Bijeljine

Grad Bijeljina odredio je stočarstvo, povrtarstvo i voćarstvo kao strateške sektore razvoja agrara do 2023. godine.

Grad Bijeljina odredio je stočarstvo, povrtarstvo i voćarstvo kao strateške sektore razvoja agrara do 2023. godine i mišljenje poljoprivrednika biće ključno u konkretizaciji mjera podrške poljoprivredi, najavio je vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Stevan Trivković.

"Cilj nam je da mjere podrške agraru budu što kvalitetnije i zato smo pozvali predstavnike svih udruženja poljoprivrednika da razgovaramo i saslušamo njihove prijedloge", rekao je Trivković nakon današnjeg sastanka u prostorijama Gradske uprave.

Predstavnik Udruženja uzgajivača svinja Republike Srpske Slobodan Petrić smatra da dosadašnja izdvajanja iz gradskog budžeta za ovu granu poljoprivrede nisu bila dovoljna i očekuje da će se situacija popraviti u narednom periodu, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Petrić je na sastanku predložio da grad umjesto dosadašnjih malih godišnjih izdvajanja za podsticaj uzgajivačima svinja formira budžetsku rezervu koju će koristiti za interventne otkupe u periodima kada je situacija na tržištu nepovoljna za ovu granu poljoprivredne proizvodnje.

Direktor Poljoprivredne zadruge "Povrtlarstvo" iz Crnjelova Mićo Živić rekao je da je neophodna veća saradnja između lokalnih poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, kao i da je učešće u projektima za dodjelu bespovratnih sredstava EU dobar put za opstanak i razvoj sela. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti