Vlasnici električnih vozila u BiH u trajno vlasništvo dobivaju RFID karticu za punjenje

29.03.2021. 12:58 / Izvor: Akta.ba
Vlasnici električnih vozila u BiH u trajno vlasništvo dobivaju RFID karticu za punjenje

Elektroprivreda BiH uspostavila je sistem za nadzor i upravljanje punionicama za električna vozila i time postala prva kompanija sa ovakvim sistemom u BiH.

Elektroprivreda BiH uspostavila je sistem za nadzor i upravljanje punionicama za električna vozila i time postala prva kompanija sa ovakvim sistemom u BiH. U sistem je uključeno svih sedam (7) punionica u vlasništvu Elektroprivrede BiH lociranim uz objekte kompanije u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Travniku, Bihaću, Goraždu i Mostaru (elektrodistributivne podružnice). 

Sistem u koji se mogu uključiti i punionice zainteresovanih trećih lica, za sada omogućava funkcije nadzora, upravljanja, izvještavanja, upravljanja bazom korisnika, kontrole pristupa sistemu i dr. uz planirano proširenje njegovih funkcija. 

"Svi zainteresovani vlasnici električnih vozila mogu postati registrovani korisnici punionica Elektroprivrede BiH i dio baze korisnika u uspostavljenom sistemu. Uz navedeno, vlasnici električnih vozila u trajno vlasništvo dobivaju RFID karticu za korištenje sadašnjih i budućih punionica u sistemu Elektroprivrede BiH. Posjedovanje i korištenje vlastite RFID kartice olakšava pristup punionicama u sistemu Elektroprivrede BiH, a izdavanje kartica je u ovoj fazi besplatno", saopćeno je iz EPBiH.

Za registraciju u sistem i trajno dobivanje RFID kartice, dovoljno je popuniti formular objavljen na portalu Elektroprivrede BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti