Predloženo zatvaranje kladionica u još jednom kantonu

01.04.2021. 07:36 / Izvor: SRNA
Predloženo zatvaranje kladionica u još jednom kantonu

Krizni štab Ministarstva zdravstva Bosansko-podrinjskog kantona predložio je kantonalnoj Vladi da, zbog složene epidemiološke situacije, na dvije sedmice produži postojeće mjere.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Bosansko-podrinjskog kantona predložio je kantonalnoj Vladi da, zbog složene epidemiološke situacije, na dvije sedmice produži postojeće mjere, uključujući i online nastavu, a predloženo je i zatvaranje kladionica na isti period.

Upozorivši da je epidemiološka situacija u ovom kantonu i dalje pogoršana, ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Eniz Halilović istakao je da je produženje mjera jedina prava odluka.

Halilović je naveo da je u Bosansko-podrinjskom kantonu trenutno virusom korona zaraženo 387 lica i da je to veliki broj u odnosu na broj stanovnika.

"Ono što nas najviše zabrinjava jeste da imamo sve veću potrebu za hospitalizacijom pacijenata i njih je ukupno 56", rekao je Halilović.

On je ukazao da se iz izvještaja kantonalne Uprave za inspekcijske poslove vidi da se u kladionicama ne poštuju epidemiološke mjere, te izrazio nadu da će Vlada prihvatiti prijedlog za njihovo zatvaranje na 14 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti