Potpisani ugovori za dodjelu plastenika za 20 korisnika u Zenici

12.04.2021. 14:41 / Izvor: Akta.ba
Muslim Aid

Ugovori s odabranim korisnicima po Javnom pozivu za dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja potpisani su danas u Velikoj sali Grada Zenica.

Ugovori s odabranim korisnicima po Javnom pozivu za dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja potpisani su danas u Velikoj sali Grada Zenica.

Dvadeset korisnika potpisalo je ugovore u sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima" na području Grada Zenice u 2021.

Oni će, osim plastenika, dobiti sistem za navodnjavanje i sadnice. Vrijednost jednog plastenika iznosi 2.876 KM.

Na osnovu Sporazuma zaključenog između Grada Zenica i humanitarne organizacije Muslim Aid Sarajevo osigurana su donatorska sredstva u iznosu od 40 posto, dok će 40 posto finansirati Grad Zenica. Ostalih 20 posto je učešće korisnika.

Pravo da se prijave na javni poziv imale su socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe s područja grada Zenica koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili isto posjeduju njihovi uži članovi porodice kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović izjavio je da je Grad Zenica od 2017. za poticaje poljoprivredi izdvojio više od 3,5 miliona KM.

"Povratna reakcija naših građana je i više nego pozitivna. Prošle godine podijelili smo 40 plastenika, za što smo izdvojili oko 110.000 KM. Osim toga, uvrstili smo i poticaje na plasteničku proizvodnju. Sada ćemo dodijeliti 20 plastenika, a u planu je da u jesen dodijelimo još 20", naglasio je Kasumović, saopćeno je iz Grada Zenica.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti