Objavljen tender: Olimpijski centar 'Jahorina' zadužuje se 55,6 miliona maraka

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Objavljen tender: Olimpijski centar "Jahorina" zadužuje se 55,6 miliona maraka

Finansiranje nekoliko kapitalnih projekata.

28.04.2021. 11:22 / Izvor: Akta.ba

Olimpijski centar "Jahorina" zadužit će se kod banaka 55,6 miliona maraka kako bi mogao da finansira nekoliko kapitalnih projekata.

Prema procjeni rukovodstva Olimpijskog centra, troškovi kamate za ovaj kredit iznosiće 15,1 milion KM.

Iz OC "Jahorina" jučer su objavili Tender kojim pozivaju banke da dostave svoje ponude za kredit koji je podijeljen na četiri lota.

Prvim lotom predviđeno je zaduženje od 19,6 miliona KM, a tim kreditom je planirano finansiranje projektovanja i izgradnje Gondole Poljice.

Drugim lotom koji iznosi 10 miliona KM predviđeno je projektovanje i izradnja polazne, izlazne stanice i garaže Gondole Poljice.

Treći lot se odnosi na projektovanje i izgradnju žičare Trnovo sa elementima žičare Poljice za šta je Olimpijskom centru neophodno 20 miliona KM.

Tim iznosom planirano je da bude finansirano i zatravnjivanje 200.000 metara kvadratnih staza na Jahorini, osnježavanje glavne staze u ski centru Igrišta, izgradnja novih staza na Igrištima i dokumentacija, nadzor i ostali troškovi u vezi investicije.

Za četvrti lot predviđeno je zaduženje od šest miliona KM, a tim novcem planirana je izgradnja dječijeg poligona, tabač i osnježavanje druge staze u ski centru Igrišta i izgradnja velikog akumulacionog jezera.

Olimpijski centar planira da se zaduži po fiksnoj kamatnoj stopi od četiri posto, na deset godina sa uključenih tri godine grace perioda.

Kao obezbjeđenje vraćanja ovog milionskog kredita predviđeni su garancija Republike Srpske, mjenice i platni nalozi.

Ugovor će biti dodijeljen ponuđaču koji dostavi ekonomski najpovoljniju ponudu, a OC će posebno gledati cijenu koja nosi 90 posto bodova i rok povlačenja novca koji nosi deset posto bodova.

Zainteresovane banke ponude mogu da dostavljaju do 11. juna.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#jahorina

#kredit

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti