Završena revizija diploma aktuelnog saziva Vlade KS: Premijer i ministri imaju validne diplome

29.04.2021. 12:01 / Izvor: Akta.ba
Završena revizija diploma aktuelnog saziva Vlade KS: Premijer i ministri imaju validne diplome

Za sve diplome je potvrđena validost od obrazovnih institucija koje su ih izdale

Kako je ranije najavljeno, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo izvršio je provjeru diploma svih ministara i premijera Vlade Kantona Sarajevo.

Erduan Kafedžić, šef Ureda, podsjetio je da je Ured početkom ove godine izvršio revizije svih diploma aktuelnog saziva Vlade Kantona Sarajevo, a za sve diplome je potvrđena validost od obrazovnih institucija koje su ih izdale, te su svi predmeti kompletirani i nalaze se u registratorskom materijalu Ureda. 

Provjerom je utvrđeno da premijer KS Edin Forto posjeduje diplomu sa postdiplomskog studija Columbia University, New York, USA, a nostrifikacija je izvršena na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Ministar finansija Davor Čičić ima diplomu dodiplomskog studija – Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, ministar kulture i sporta Samir Avdić ima završen dodiplomski i postdiplomski studij – Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.

Ministrica pravde i uprave u ostavci Lejla Brčić ima završen dodiplomski studij – Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Ministar privrede Adnan Delić završio je dodiplomski studij – Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta posjeduje diplome sa dodiplomskog studija – Visoka škola za uslužni biznis Sokolac, te postdiplomskog studija sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment Banja Luka.

Ministar unutrašnjih poslova Admir Katica posjeduje diplomu sa dodiplomskog studija – Fakultet kriminalističkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te postdiplomskog studija sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Ministar za boračka pitanja Omer Osmanović je doktor nauka – Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, a ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ivana Prvulović posjeduje diplomu sa dodiplomskog studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Ministar zdravstva Haris Vranić je doktor nauka - Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, a ministrica nauke, visokog obrazovanja i mladih Melika Husić-Mehmedović doktor je nauka - Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Ministrica odgoja i obrazovanja Naida Hota-Muminović ima završen dodiplomski studij – Filozofski fakultet i Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, posjeduje diplomu dodiplomskog studija Mašinskog fakulteta UNSA.

U toku dosadašnjeg rada na reviziji diploma, Ured je izvršio provjere za 3.697 osoba zaposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo, od čega je za 3.675 zaposlenih potvrđena vjerodostojnost diploma, a za 22 osobe obrazovne ustanove nisu mogle potvrditi vjerodostojnost diploma i ti predmeti su proslijeđeni tužilaštvu.

B.K.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti