Najuspješnija zimska sezona u historiji Jahorine

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Najuspješnija zimska sezona u historiji Jahorine

Za 125 dana skijanja na našim stazama je skijalo preko 265.000 skijaša

06.05.2021. 12:44 / Izvor: Akta.ba

Zimska sezona na Jahorini je krenula 29. novembra, skijanje su pokrenuli prvi u regionu. Iako je zvanično završeno, skijaši su ove sezone imali priliku uživati i u proljetnom skijanju koje je trajalo do 5. maja.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao da prema parametrima koje prate mogu reći da je, uprkos mnogobrojnim izazovima, ova zimska sezona najuspješnija ikada realizovana na našoj planini.

"Najveću zahvalnost dugujem svim zaposlenim u Olimpijskom centru Jahorina koji su uložili maksimalne napore kako bi sve funkcionisalo besprijekorno i u skladu sa epidemiološkim mjerama. Za 125 dana skijanja na našim stazama je skijalo preko 265.000 skijaša – napravljeno je 2.375.000 prolaza a naš poslovni rezultat u odnosu na prethodnu zimu koja je bila najuspješnija po svim parametrima poboljšan je za 26 odsto. Tokom ove sezone na Jahorini je za besplatno skijanje djece sa teritorije grada Istočno Sarajevo izdato 20.000 ski karata što je povećanje za 16 odsto i siguno smo stvorili mnogo novih skijaša koji su razvili ljubav prema Jahorini i skijanju", rekao je Ljevnaić.

Vrijedni tim ovog centra već priprema nove projekte od kojih je najveća investicija Gondola Poljice, sa najnovijom tehnologijom, svjetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat.

Planirana je i izgradnja dva šestosjeda jedan u Rajskoj dolini i prebacivanje instalacije šestojed Poljice u naselje Trnovo kao i izgradnja dva ski lifta za stazu Spust gdje se 84 godine održalo olimpijsko takmičenje. Radit će se i na izgradnji novog sistema osnježavanja na 7 km ski staza, već postojeće staze će se dodatno uređivati i zatravljivati. Ljubitelji noćnog skijanja će se sigurno obradovati projektu osvjetljena staze Novak Đoković dužine 1.000m koje će dodatno proširiti ponudu u večernjem terminu i na ukupno 5 km ski staza za noćno skijanje. U planu je i da se proširi terasa Olimpijskog bara ali i modernizacija polaznu i izlazne stanice čuvenog dvosjeda Ogorjelica i izgradnja  potpuno novog parking sistema koji će doprinjeti boljem funkcionisanju na planini.

"Htio bih da se zahvalim svim gostima Jahorine koji su nam ukazali povjerenje i tokom ove zimske sezone i već sada da najavim nove investicije i projekte koji su planirani za sljedeću zimsku sezonu. Nestrpljivi smo da realizujemo sve planirano što će sigurno doprinijeti još većem zadovoljstvu naših gostiju što za nas predstavlja najveći uspjeh i podstrek za nove olimpijske podvige", dodao je Ljevnaić.

PODIJELI:

TAGOVI:

#jahorina

#sezona

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti