Predstavnici turske namjenske industrije upoznali se sa potrebama Oružanih snaga BiH

26.05.2021. 12:26 / Izvor: Akta.ba
Predstavnici turske namjenske industrije upoznali se sa potrebama Oružanih snaga BiH

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa saradnicima primio je nedavno predstavnike kompanije "Nurol Makina"iz Republike Turske.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa saradnicima primio je nedavno predstavnike kompanije "Nurol Makina" iz Republike Turske, koju su činili zamjenik generalnog sekretara Anil Karel i Hakan Arisut, direktor za razvoj biznisa. 

Cilj posjete je bio da predstavnici namjenske industrije R. Turske steknu uvid i procijene stanje i potrebe OS BiH, u kontekstu potpisivanja Sporazuma o vojno-finansijskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske, a imajući u vidu Plan razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027. godina.

Predstavnici ove kompanije sa zamjenikom ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirkom Okolićem izvršili su obilazak nekih lokacija OS BiH, kako bi stekli uvid u postojeću infrastrukturu i potrebe MO i OS BiH.

Delegacija iz Republike Turske u Domu OS BiH u Sarajevu održala je i prezentaciju svojih proizvoda za predstavnike Oružanih snaga BiH.

Inače, zastupnik turske kompanije "Nurol Makina" za BiH je kompanija Danial S d.o.o. Tešanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti