Metron rješenja dokazala: Bh. firme spremne za modernizaciju svojih proizvodnih procesa

03.06.2021. 09:36 / Izvor: Akta.ba
Metron rješenja dokazala: Bh. firme spremne za modernizaciju svojih proizvodnih procesa

Ova mlada i inovativna kompanija do sada je ostvarila saradnju s velikim brojem kompanija u BiH.

Metron je inovativna, mlada i razvojno orijentirana kompanija čija je osnovna djelatnost pružanje usluga iz oblasti robotike i automatizacije, a koja nudi cjelokupno rješenje određenog proizvodnog procesa, kojeg vlasnik želi automatizirati ili robotizirati kako bi krajnji proizvod bio što kvalitetniji.

Ova mlada i inovativna kompanija do sada je ostvarila saradnju s velikim brojem kompanija u BiH, što je dokaz da su bh. firme spremne za modernizaciju svojih proizvodnih procesa, a uz tim Metron-a lakše im je doći do željenih rješenja.

Metron ekipa, koja je odgovorna za automatizaciju i robotiku, pružila je rješenja za velika imena u automobilskoj industriji.

"Pomažemo klijentima u okviru povećanja produktivnosti, inovacija i konkurentnosti na globalnom tržištu. Projektujemo, gradimo, proizvodimo, montiramo, programiramo cjelokupna rješenja iz oblasti robotike ili industrijske automatizacije", navode iz ove kompanije.

Nude cjelokupno rješenje određenog proizvodnog procesa, kojeg klijent želi automatizirati ili robotizirati kako bi krajnji output bio što kvalitetniji i kako bi zadovoljavao standarde zemalja u koje se izvozi. Treba imati u vidu da uglavnom automatizaciju i robotizaciju potražuju velike proizvodne kompanije i one manje koje su postale svjesne prednosti napredne tehnologije.

Također, nude rješenje cijelog jednog proizvodnog procesa, proizvodne linije, odnosno, onog dijela koji stvara usko grlo.

"To je za našu ciljnu grupu mnogo važno – uklanjanje uskog grla. Želimo naglasiti da je Metron inovativna, mlada i razvojno orijentirana kompanija koja je zasnovana na osnovu godina iskustva u polju industrijske automatizacije i proizvodnih procesa", ističu.

Uz sve to nude savjetovanje kupcima u svrhu razvoja i implementacije projekata koristeći stečeno znanje po principu “ključ u ruke“.

Kompaniji trenutno ne manjka klijenata, kako na domaćem, tako ni na inozemnom tržištu.  Do sada su sarađivali sa mnogim bh. kompanijama a od nedavno su prisutni i na na tržište EU odakle su počele dolaziti već prve narudžbe. Međutim, ono što je bitno naglasiti je da su bh. kompanije otvorene ka uvođenju inovacija i inovativnim procesima.

"Mnogo su otvorene ka inovativnim procesima. Više se ne boje da će robot "ukrasti" radno mjesto čovjeku – jer, prosto, neće. Samo mu može olakšati", kažu iz Metrona.

Podsjećaju da su benefiti od uvođenja robotizacije i automatizacije ogromni i vidljivi jako brzo. Kompletan proces proizvodnje je ubrzan, manje je grešaka, a radnicima je posao olakšan.

"Veća brzina dolaska od inputa do outputa, kvalitetniji proizvod, jer robot je precizan i rijetko griješi. Najbitnije kompaniji je to da je njihov kupac zadovoljniji, da su im se smanjili troškovi, da su ljudima potrebne edukacije u koje firme sada ulažu, jer kvalitetan proizvod mijenja finansijsku strukturu. Pozitivni rezultati vidljivi su jako brzo, a očituju se u smanjenju troškova, smanjenju zaliha sirovina, materijala i gotovih proizvoda, smanjenju ozlijeda na radu, povećanju proizvodne norme optimizacijom procesa, povećanju produktivnosti, uklanjanju zastoja, povećanju sigurnosti i ergonomije radnih mjesta, povećanju kvalitete proizvoda, zadovoljstva kupaca i brže naplate potraživanja. Prepoznavanje proizvodnih dijelova i njihovo pravovremeno aktiviranje povećava kvalitetu proizvoda. To je jedna od prednosti našeg gotovog proizvoda", napominju iz ove kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti