Memorandum o saradnji: Jačanje lokalnog partnerstva u oblasti obrazovanja odraslih

09.06.2021. 09:57 / Izvor: Akta.ba
Memorandum o saradnji: Jačanje lokalnog partnerstva u oblasti obrazovanja odraslih

Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo.

S ciljem jačanja partnerstva javnog, privatnog i civilnog sektora u oblasti obrazovanja odraslih, značajan broj institucija u Kantonu Sarajevo potpisao je jučer, 8. juna 2021. godine, u Sarajevu Memorandum o saradnji u okviru projekta "Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo".

Ovim memorandumom će se regulisati međusobna prava i obaveze, strateška uloga i pravci zajedničkog djelovanja u ovoj oblasti.

Potpisnici Memoranduma su: Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo", "International University of Sarajevo", Srednja građevinsko-geodetska škola, Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, Srednjoškolski centar Hadžići, Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović'', Ilijaš, Centar za promociju civilnog društva CPCD – SMART centar za obrazovanje odraslih, Udruženje Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla", "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo", Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, Asocijacija za upravljanje rizicima AZUR Sarajevo, Ustanova za obrazovanje odraslih "Nova zanimanja" Sarajevo, PU za obrazovanje odraslih Senad Hair Academy, Centrotrans d.d. i Dizart d.o.o.

Kako bez obrazovanja nema razvoja, a da bi partnerstvo postalo snažan motor razvoja obrazovanja odraslih, neophodno je uspostaviti trajni dijalog između Vlade Kantona Sarajevo, Službe za zapošljavanje, obrazovnih ustanova, privrede i civilnog društva, te zajednički raditi na izradi i provođenju strategije i planova razvoja.

Implementator projekta je Udruženje "Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo", finansira ga "DVV International – ured za Bosnu i Hercegovinu", a realizuje Udruženje ALDI, u saradnji sa partnerima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti