Delić: Krećemo u izmjene i dopune Zakona o kantonalnoj Agenciji za privatizaciju

11.06.2021. 07:37 / Izvor: Fena
Delić: Krećemo u izmjene i dopune Zakona o kantonalnoj Agenciji za privatizaciju

U skladu s tim, Vlada KS je imenovala interresornu Radnu grupu koja, u narednih trideset dana, treba pripremiti izmjene i dopune tog zakona.

Ministarstvo privrede KS s ciljem poboljšanja poslovne klime na području Kantona Sarajevo, kao i osiguravanja konkurentnosti kantonalnog privrednog ambijenta pokrenulo je aktivnosti za izmjenu i dopunu Zakona o kantonalnoj Agenciji za privatizaciju.

U skladu s tim, Vlada KS je na jučerašnjoj redovnoj sjednici imenovala interresornu Radnu grupu koja, u narednih trideset dana, treba pripremiti izmjene i dopune tog zakona.

Kako je istakao resorni ministar Adnan Delić, Agencija se dosad finansirala ostavarivanjem prihoda nastalih u procesima privatizacije, no kako već duže vrijeme nema zadovoljavajućeg broja privatizacija preduzeća, potrebna je sistemska reorganizacija kako bi Agencija ponovo ostvarivala prihode.

"Radna grupa imenovana danas od Vlade KS treba pripremiti Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kantonalnoj Agenciji za privatizaciju, čija je osnovna, suštinska namjena dodavanje nadležnosti Agenciji za poslove vezane za promociju i privlačenje investicija u KS, kako bismo i na taj način olakšali potencijalnim investitorima koji žele poslovati na području KS", istaknuo je Delić, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti