Otvoren tender za štampanje akciznih markica: Trogodišnji ugovor vrijedan 7,5 miliona KM

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otvoren tender za štampanje akciznih markica: Trogodišnji ugovor vrijedan 7,5 miliona KM

Procijenjena vrijednost okvirnog sporazuma iznosi (bez PDV-a): 7.500.000,00 KM.

15.06.2021. 13:02 / Izvor: Akta.ba

Uprava za indirektno oporezivanje BiH objavila je otvoreni postupak za vršenje usluga štampanja i isporuke akciznih markica za obilježavanje duhanskih prerađevina, akciznih markica za obilježavanje alkoholnih pića, voćne prirodne rakije i vina i akciznih markica za obilježavanje kafe, prenosi Akta.ba.

Procijenjena vrijednost okvirnog sporazuma iznosi (bez PDV-a): 7.500.000,00 KM, od čega na godišnjem nivou 2.500.000,00 KM bez PDV. Sredstva za su osigurana u prijedlogu budžeta/Finansijskom planu UIO BiH.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, predviđeno je zaključenje okvirnog sporazuma sa najpovoljnijim ponuđačem na period od tri godine, računajući od dana potpisivanja, odnosno pohranjivanja signalnih primjeraka sa ugovorenim tiražom za:

- Akcizne markica za obilježavanje duhanskih prerađevina od 250.000.000 komada godišnje,

- Akcizne markice za alkoholna pića, voćnu prirodnu rakiju i vino od 28.000.000 komada godišnje, 

- Akcizne markice za obilježavanje kafe od 55.000.000 komada godišnje.

Isporuka akciznih markica će se vršiti sukcesivno po zahtjevu ugovornog organa u roku od 6 radnih dana računajući od dana prijema faksom dostavljene narudžbenice, bez obzira na količinu narudžbe.

Kako se navodi, nema privrednih subjekata koji ne bi mogli učestvovati u ovom postupku javne nabavke u skladu sa članom 52. Zakona, niti je predviđena primjena prefencijalnog tretmana domaćeg.

Podsjetimo, štampanje jedinstvenih bh. poreskih markica za cigarete i kontrolnih markica za alkoholna pića i vina radila je kompanija Grafotisak iz Gruda.

Komisija je procijenila da kompanija Grafotisak iz Gruda jedina u potpunosti ispunjava sve tražene uslove.

Rok za dostavljanje ponuda je 27.07.2021.godine do 12.00 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti