Proizvođač liftova otvara proizvodni pogon u BiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Proizvođač liftova otvara proizvodni pogon u BiH

METUS Grupa ima urede u BiH, Srbiji i Njemačkoj, te je prisutna u cijeloj Hrvatskoj.

18.06.2021. 07:56 / Izvor: Akta.ba

Švedski investicijski fond Sdiptech AB u martu je u potpunosti preuzeo METUS, vodeću firmu za pružanje usluge ugradnje dizala u Hrvatskoj, koja zapošljava više od 350 osoba, saopštili su z METUS-a.

Kvalitet firme prepoznali su još 2015. godine, kad su stekli 70 posto udjela u društvu.

Uz tvornicu dizala koja je otvorena 2019. u blizini Samobora, METUS započinje i izgradnju tvornice u Tomislavgradu u BiH, a iz fonda najavljuju daljnja ulaganja.

Kako navode, izazovna epidemijska 2020. godina nije poremetila poslovanje METUS-a. Naprotiv, donijeta je odluka o otvaranju novog proizvodnog pogona u Tomislavgradu. Izgradnja pogona započela je u junu, dovršetak se planira do kraja godine.

Otvaranje još jednog proizvodnog pogona METUS-u će svakako omogućiti još brže odgovaranje na potrebe tržišta te dodatno ojačati lidersku poziciju u ovoj grani industrije

METUS je porodična firma osnovana 1994. godine. U počecima je fokus firme bio na ugradnji dizala u Njemačkoj, a kako je kompanija rasla tako su se širila i tržišta na kojima je djelovala.

Osim domaćeg i najvećeg tržišta, onog u Njemačkoj, projekti su realizirani i na područjima Austrije, zemalja Beneluksa, Meksika, Perua, Švedske i Švicarske.

Širenje tržišta uticalo je i na samo širenje poslovne infrastrukture tako da danas METUS Grupa ima urede u BiH, Srbiji i Njemačkoj, te je prisutna u cijeloj Hrvatskoj s uredima u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Splitu, proizvodnim pogonom u Samoborskom Farkaševcu i sjedištem u Svetoj Nedelji.

Grupa danas zapošljava preko 350 radnika.

Sdiptech AB, brzorastući švedski investicijski fond koji svoj portfelj temelji na ulaganjima u područja bitnima za napredak društva: hidrologija i energetika, jedinstvena infrastrukturna rješenja i inženjering nekretnina, 2015. godine prepoznaje METUS kao ključnog partnera i po prvi put ulaže u jugoistočnu Evropu kupovinom 70 posto udjela u firmi.

U martu ove godine Sdiptech AB u potpunosti preuzima vlasničku strukturu METUS-a.

METUS je jedina firma u Hrvatskoj koja nudi potpunu uslugu ugradnje dizala i pokretnih stepenica, od idejnog rješenja i projektiranja, proizvodnje i modernizacije dizala, isporuke, ugradnje i održavanja – sve po sistemu „ključ u ruke“.

Cijeli proces vođen je iskusnim timom uposlenika koji klijente prati od početnog rješenja do finalne realizacije projekta, a za svaku situaciju nude optimalno rješenje te odgovaraju na svaki zahtjev kupca kroz vlastiti široki proizvodni program.

Otvaranjem novog inovativnog proizvodnog pogona na 1400 kvadratnih metara u Samoborskom Farkaševcu krajem 2019. godine, koji je omogućio još veću fleksibilnost i realizaciju zahtjevnih projekata, te prezentacijom hrvatskog dizala Marly B, METUS je još jednom potvrdio svoju vodeću poziciju na tržištu i najavio daljnju proizvodnju dizala po najvišim standardima.

Akvizicijom sedam lokalnih firmi specijaliziranih za održavanje dizala, METUS postaje i jedan od najvećih pružatelja usluge održavanja dizala.

PODIJELI:
TAGOVI:

lift

metus

tomislavgrad

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti