Dvije privrednice porijeklom iz BiH osnovale Britansko - bosanskohercegovačku privrednu komoru

21.06.2021. 17:25 / Izvor: Akta.ba
Dvije privrednice porijeklom iz BiH osnovale Britansko - bosanskohercegovačku privrednu komoru

Ova neprofitna organizacija osnovana od strane dvije privrednice iz Londona.

Britansko - bosanskohercegovačka privredna komora (BBHCC) počela je sa radom u Londonu, potvrđeno je za Akta.ba.

Ova neprofitna organizacija osnovana od strane dvije privrednice iz Londona koje su porijeklom iz BiH i uz svesrdnu podršku ambasada Velike Britanije i Bosne i Hercegovine, te kompanija koje uspješno posluju na relaciji ove dvije države.

Amela Karajbić i Lilijan Sulejmanović uočile su potrebu za osnivanjem organizacije koja će imati ulogu platforme za uspostavljanje i razvijanje dubljih ekonomskih odnosa, trgovinskih i investicijskih projekata između Velike Britanije i Bosne i Hercegovine. Svoje ideje predstavile su i Nj.E. Matthew Field-u i Nj.E. Vanji Filipović, te vlasnicima / direktorima uspješnih UK kompanija koje posluju u BiH, te dobile njihovu punu podršku za osnivanje BBHCC-a.

"Na Upravnom odboru BBHCC-a, koji je u fazi formiranja, od prvog dana nalaze se čelnici kompanija Adriatic Metals, Stirling Education and Banjalučka Pivara koji su prepoznali vrijednost i neophodnost uspostave BBHCC-a. Savjetodavni odbor organizacije popunjavaju članovi koji dolaze iz oblasti različitih grana poslovanja, ekonomski, pravni medijski i akademski stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom pomoći u razvijanju BBHCC strategije i efikasnijem umrežavanju njenih članova", pojašnjeno je za naš portal.

BBHCC kreće sa radom u pravom momentu - u vrijeme kada Velika Britanija istražuje i uspostavlja čvršće partnerske odnose sa zemljama u regionu zapadnog Balkana i uspostavlja nove lance opskrbe i trgovine. Komora će svojim članovima omogućiti povezivanje sa partnerskim organizacijama i potencijalnim investitorima, te im pružati usluge za uspostavu i proširenje poslovanja na tržištima BiH i Velike Britanije.

Više informacija o BBHCC, poslovnoj strategiji i kako postati članom Komore možete naći na web stranici www.bbhcc.uk.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti