Održan konkurs "Najbolji u struci" Rafinerija nafte Brod

09.07.2021. 09:16 / Izvor: Akta.ba
Održan konkurs 'Najbolji u struci' Rafinerija nafte Brod

Učesnici konkursa morali su pokazati svoje znanje u teorijskom djelu testa kao i svoje vještine u praktičnom djelu, koji se sastojao od simulacije praktičnog rada.

Unaprijeđenje profesionalnih vještina radnika, pozitivan rast i razvoj kao i zdrava kompeticija dio su razvojne strategije ljudskih resursa Nestro Grupacije. Upravo u tom pravcu održan je konkurs "Najbolji u struci" u "Rafineriji nafte Brod".  

Učesnici konkursa morali su pokazati svoje znanje u teorijskom djelu testa kao i svoje vještine u praktičnom djelu, koji se sastojao od simulacije praktičnog rada.

Konkurs se održavao za tri profesije: laborant hemijske analize, bravar, zavarivač.  Najspretnije, sa visokim nivoom znanja i vještina birala je višečlana komisija na čijem čelu je bio Anatolij Karaljus, generalni direktor Rafinerije nafte Brod, te kao najbolje izabrala: 

Profesija laborant hemijske analize: Pajić Anja (1 mjesto), Khalatiyants Natalia (2 mjesto), Jeremić Mara (3 mjesto).

Profesija zavarivač: Duronja Dejan (1 mjesto), Kušljić Slaven (2 mjesto), Škondrić Borо(3 mjesto).

Profesija bravar: Đurić Miroslav (1 mjesto), Vračević Zoran (2 mjesto), Radovanović Boro (3 mjesto).

Najboljima u struci čestitao je generalni direktor kompanije, uručio im diplome i obezbjedio novčane nagrade, kao priznanje za njihove profesionalne vještine i motivaciju za daljnji uspjeh. 

Dodatna motivacija za najbolje iz Rafinerije nafte Brod, tačnije za one koji su u svojoj kategoriji osvojili prva mjesta, jeste druga etapa konkursa. Naime, svoje vještine „ukrstiće“ sa kolegama iz matične kompanije „Zarubezhneft“ i njenim kćerinskim kompanijama u Usinsku poznatom središtu proizvodnje nafte i plina (Rusija) gdje će u drugoj polovini avgusta u kompaniji „Zarubežneft-dobiča Harjaga‟ biti održana druga etapa konkursa „Najbolji u struci“. 

Podrška su im radne kolege iz Rafinerije nafte Brod, kao i kolege iz NESTRO PETROL-a, OPTIMA Grupe i Rafinerije ulja Modriča, koji će sa pažnjom i nadom u najbolje ispratiti drugu etapu takmičenju i plasman svojih radnih kolega.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti