Ručno rađene cipele bračnog para iz Žepča osvajaju regiju

04.08.2021. 08:08 / Izvor: bljesak.info
Ručno rađene cipele bračnog para iz Žepča osvajaju regiju

Prije četiri godine, ljubav prema dizajnu i cipelama pretvorili su u predivnu kolekciju Lovidovi (ženskog brenda) i Kuvet (muškog brenda) cipela.

Mladi bračni par Ana i Bojan Mandura iz Žepča, nakon skoro 10 godina provedenih u inozemstvu odlučili su se na povratak i pokretanje vlastitog biznisa u Bosni i Hercegovini. Prije četiri godine, ljubav prema dizajnu i cipelama pretvorili su u predivnu kolekciju Lovidovi (ženskog brenda) i Kuvet (muškog brenda) cipela. Ovaj kreativni dvojac stvara kvalitetne proizvode iz Bosne i Hercegovine, a kako navode "posao s cipelama je poprilično kompleksan i kapitalno intenzivan, ali upornim radom sigurno se može stvoriti prvi veliki brend cipela iz Bosne i Hercegovine koji je i internacionalno zastupljen i prepoznat." 

Rađene cipele mladih Žepčana imaju specifične nazive, a kako kažu, naziv je usklađen s proizvodom: "Naziv Kuvet je stari turcizam koji se koristio na našim prostorima, a označava snagu i izdržljivost, dok je naziv Lovidovi žargonska igra riječi koja u prijevodu znači dijeli svoju ljubav, jer ljubav i pažnja uložene u najmanje detalje i jesu najvažnije komponente naših cipelica što ih i čini jedinstvenim." A ono što ih čini još posebnijima je i to da se dio od ostvarenog profita izdvaja u razne humanitarne projekte. 

Lovidovi i Kuvet se izrađuju u Bosni i Hercegovini, dok se sami materijali nabavljaju dijelom iz BiH, ali najviše iz Italije, Austrije i Turske. „Sama izrada cipela ima jako dugu tradiciju u Bosni i Hercegovini, što se često zaboravlja zbog trenutne ekonomske situacije u zemlji, radi toga nam je posebno drago da promoviramo cipele s Made in BiH etiketom“, suglasni su Ana i Bojan. Inspiraciju pronalaze u mnogočemu, ali najbitnije je, kako kažu, da volite posao koji radite i onda se sve posloži samo od sebe. 

Cipele se prodaju online, direktno krajnjim kupcima bez veleprodaje.  "Veoma nam je bitno stvarati direktnu interakciju s kupcima jer nam to omogućuje jasno komuniciranje vrijednosti koje zastupamo, osim toga direktni feedback o našim proizvodima i usluzi su nam jako bitni kako bismo konstantno mogli poboljšavati našu ponudu", ističe za Bljesak.info kreativni dvojac. Lovidovi i Kuvet se izrađuju isključivo po narudžbi jer, kako kažu, tako smanjuju otpad i štite okoliš. Sve ideje kreiraju sami do svakog detalja, a prosječna priprema jednog modela traje otprilike 6 mjeseci kako bi se model finalizirao. Ako niste ljubitelji online kupovine, postoji i mogućnost posjete njihovom showroomu u Žepču. Cjenovni rang za oba brenda Lovidovi i Kuvet je od 100 eura do 300 eura. U pripremi je i zimska kolekcija za oba brenda, a planiraju i projekte koji će njihove cipele dalje razvijati, s naglaskom na anatomiju i zdravlje stopala. 

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti