Novi turski ambasador Sadik Babur Girgin prvi put posjetio Grad Zenicu i ZDK

11.08.2021. 12:40 / Izvor: Akta.ba
Novi turski ambasador Sadik Babur Girgin prvi put posjetio Grad Zenicu i ZDK

Novi ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin boravio je danas u posjeti Gradskoj upravi Grada Zenica.

Novi ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin boravio je danas u posjeti Gradskoj upravi Grada Zenica gdje se susreo te kratko razgovarao s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Girgin je svog gosta upoznao kako je nedavno preuzeo dužnost ambasadora u BiH te da je želio posjetiti i Zenicu, jer taj grad, kako je kazao,  smatra vrlo važnim. Girgin je podsjetio da se, prije ovog sastanka, susreo te upoznao i s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Mirnesom Bašićem te predsjednikom Skupštine ZDK Ćazimom Huskićem.

"Naša saradnja sa Zenicom, kao sa gradom i kantonom, seže u daleku prošlost. Dugi niz godina zajedno sarađujemo. Danas sam sa gradonačelnikom imao priliku da porazgovaramo o nastavku naše, uspješne saradnje", kazao je Girgin.

On je napomenuo kako vidi "veliki potencijal za nastavak jako uspješne i jako plodonosne saradnje između naše dvije zemlje". U toku posjete ZDK, najavio je kako će posjetiti još neke gradove.

Zenički gradonačelnik Kasumović izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku ugostiti “ekselenciju naše prijateljske države Turske”.

"Razgovarali smo o privrednoj, kulturnoj i svakoj drugoj saradnji između Grada Zenice, između BiH i Republike Turske. Veoma brzo ćete imati i neke rezultate današnjih razgovora i pregovora oko buduće saradnje ove dvije prijateljske države", istakao je Kasumović.

On je podvukao da je “želja Gradske uprave da iza sebe ostavi trag za buduća vremena”, ali Kasumović nije otkrio i o kakvim se to zajedničkim projektima radi, a koje planiraju realizirati s turskim partnerima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti