Najbolja mala gazela u RS-u poduzeće Sanino iz Dervente

27.04.2013. 08:22 / Izvor: SRNA

U Banjaluci su jučer uručene nagrade za devet preduzeća iz Republike Srpske u okviru projekta "BiH gazela" za srednja i mala preduzeća.

U Banjaluci su jučer uručene nagrade za devet preduzeća iz Republike Srpske u okviru projekta "BiH gazela" za srednja i mala preduzeća. Projekat prvi put u Republici Srpskoj realizuje preduzeće Kameleon M&M Group iz Tuzle, u saradnji sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, te USAID-Sida FIRMA projektom.

(Dobitnik nagrade Gazela za mala poduzeća -u sredini)

Biznis nagrade Gazela uručene su preduzećima "EIB internacional" Banjaluka, "VS" komerc Bijeljina, "Sanino" Derventa, "FKL" Višegrad, "Antikorozija" Gacko, "078 komerc" Banjaluka, "Bobar Autosemrebrija za usluge u saobraćaju" Bijeljina, "Mreža-Network" Derventa i "Radis" Istočno Sarajevo.

Za najbolje malo preduzeće u Republici Srpskoj žiri je proglasio "Sanino" iz Dervente. Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske Slobodan Marković rekao je da su nagrađena preduzeća primjer poslovanja u Republici Srpskoj. "Naša obaveza je da malim i srednjim preduzećima pomognemao kako bi bili primjer ostalima u Srpskoj za njen privredni razvoj", poručio je Marković.

Direktor i vlasnik Kameleona Zlatko Berbić napomenuo je da je zadatak ove firme da prepozna najbolja preduzeća kako bi se razbila fama da su privatnici neka "siva zona" u BiH.

"Ako cijela EU promoviše mala i srednja preduzeća, BiH mora da vlasnicima ovih preduzeća pruži stimulans koji im pripada", rekao je Berbić novinarima na svečanosti dodjele nagrada. Prema njegovim riječima, ove nagrade su nezavisne i ne mogu se kupiti, a dodjeljuju se u devet evropskih zemalja. 

Nagrade Gazela su u četvrtak uručene i najboljima MSP-ovima u Federaciji. Ova nagrada se, inače, dodjeluje kompanijama koje su pokazale brz rast, značajan indeks zapošljavanja i izraženu društvenu odgovornost, a dodjeljuje isključivo prema poslovnim rezultatima iz završnih računa. Realizaciju projekta je podržao i BH Telekom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti