U Zetri će od naredne sedmice građanima biti dostupne veće količine vakcine Sinopharm

18.08.2021. 15:25 / Izvor: Akta.ba
U Zetri će od naredne sedmice građanima biti dostupne veće količine vakcine Sinopharm

Naredne sedmice počinje vakcinacija na punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Hadžići i Ilijaš.

Prema najavama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Koordinacioni tim za vakcinaciju u Zetri obavještava građane da se naredne sedmice na ovom vakcinalnom punktu očekuje dolazak 11.000 prvih doza vakcina Sinopharm i 3.430 doza pomenute vakcine za revakcinaciju.

U skladu sa tim, omogućit će se građanima koji su prvu dozu Sinopharm i AstraZeneca vakcina primili van Kantona Sarajevo da revakcinaciju pomenutim vakcinama izvrše na Zetri, dok revakcinacija Pfizer vakcinom još uvijek nije moguća.

U navedenoj isporuci nije najavljen dolazak Pfizer vakcina, i nemamo informacije da li će i kada vakcine ovog proizvođača biti isporučene u Kanton Sarajevo”, obrazložili su iz Ministarstva zdravstva KS.

Kako je ranije najavljeno, početkom naredne sedmice počinje vakcinacija na punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Hadžići i Ilijaš, gdje će na raspolaganju građanima biti Sinopharm vakcine.

Pozivamo sve punoljetne građane Kantona Sarajevo da iskoriste još uvijek povoljnu epidemiološku situaciju i da obave imunizaciju, kako bismo u eventualni novi val ušli sa što manje rizika”, poručuju iz Ministarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti