Od sutra izmjene režima saobraćaja u ulicama Hamdije Kreševljakovića i Zaima Šarca

22.08.2021. 11:28 / Izvor: Akta.ba
Od sutra izmjene režima saobraćaja u ulicama Hamdije Kreševljakovića i Zaima Šarca

Izmjene će početi od sutra - 23. avgusta do petka - 03. septembra ove godine.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je firmi "Telinvest" d.o.o. Sarajevo privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Hamdije Kreševljakovića, u općini Centar, od sutra - 23. avgusta do petka - 03. septembra ove godine, a radi izvođenja radova na izgradnji telekomunikacione mreže, u vremenu od 07:00 do 17:00 sati.

U ovom periodu bit će zabranjen saobraćaj za motorna vozila u dijelu kolovoza u kojoj se izvode radovi, dok preostali dio ostaje slobodan za saobraćaj, a čiju funkciju je potrebno posebno i adekvatno obezbijediti.

Također će biti obustavljen i pješački saobraćaj na dijelu saobraćajnice na kojem se izvode navedeni radovi i on će biti preusmjeren na sigurni dio javno-prometne površine.

"Za vrijeme izvođenja radova izvođač radova je dužan postaviti svu saobraćajnu signalizaciju i opremu", naglašavaju iz pomenutog ministarstva.

A ovo ministarstvo je, također, radi izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćajnice, u periodu od sutra, ponedjeljak - 23. avgusta do subote - 23. oktobra ove godine, odobrilo privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Zaima Šarca, u općini Centar, u vremenu od 07:00 do 17:00 sati.

I u ovoj ulici će biti zabranjen saobraćaj za motorna vozila na dijelu kolovoza na kojem se izvode radovi, dok preostali dio ostaje slobodan za saobraćaj.

Izvođač radova i u ovoj ulici tokom izvođenja radova dužan je postaviti svu neophodnu saobraćajnu signalizaciju i opremu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti