Erdogan: Povećat ćemo trgovinsku razmjenu s BiH na milijardu eura

28.08.2021. 09:24 / Izvor: Akta.ba
Erdogan: Povećat ćemo trgovinsku razmjenu s BiH na milijardu eura

Radit ćemo na razvijanju poljoprivrede i turizma, a već imamo čvrste veze na kulturnim poljima.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan na press konferenciji nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom obratio se novinarima.

Izrazio je zadovoljstvo što je ovdje te naveo da se osjeća kao kod kuće.

"Ovo je naš treći sastanak ove godine. BiH ima posebno mjesto u srcima naših ljudi. Zahvaljujem na porukama solidarnosti bh. građana zbog poplava s kojima smo se suočili. Na sastanku, koji smo obavili danas, pričali smo o poslovima koje možemo uraditi u narednom periodu. Pričali smo o odnosima u regionu i svijetu",  rekao je.

Prema njegovim riječima, Sporazum o slobodnoj trgovini koji je stupio na snagu 2021 godine je razlog koji će povećati trgovinsku razmjenu na milijardu eura.

"Radit ćemo na razvijanju poljoprivrede i turizma, a već imamo čvrste veze na kulturnim poljima. Razmijenili smo i mišljenja o dešavanjima na Balkanu. Pričali smo o koracima za razvoj i blagostanje u našem regionu i za dobrobit u naših naroda. NATO integracije i suverenitet su ključni faktori mira u BiH. Govorili smo i o Afganistanu",  kazao je, između ostalog, Erdogan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti