Nastava u učionicama, ali ne u isto vrijeme: Evo kada počinje školska godina po kantonima

31.08.2021. 15:41 / Izvor: Akta.ba
Nastava u učionicama, ali ne u isto vrijeme: Evo kada počinje školska godina po kantonima

U svim kantonima, prema trenutnim saznanjima, planirano je odvijanje nastave u učionicama.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti saopćilo je da nova školska 2021/2022. godina počinje u srijedu, 1.9.2021. godine u Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom i Bosansko-podrinjskom te Kantonu Sarajevo, dok će u ponedjeljak, 6.9.2021. godine, početi i u Unsko-sanskom kantonu, Posavskom, Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom, te Zapadno-hercegovačkom i Kantonu 10.

U svim kantonima, prema trenutnim saznanjima, planirano je odvijanje nastave u učionicama, po redovnom nastavnom planu i programa, uz poštovanje važećih higijensko-epidemioloških naredbi i preporuka nadležnih organa i institucija. 

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti svim učenicima i nastavnicima želi sretnu i uspješnu novu školsku godinu te da ostanu dobro i zdravo. Poziva i sve učenike i nastavnike, ali i roditelje da se ponašaju odgovorno i u skladu s preporukama, u školi i izvan nje, a kako bi se mogućnost zaraze svela na minimum i osiguralo nesmetano odvijanje nastave.

Inače, u svim kantonima će se kontinuirano pratiti epidemiološka situacija, na osnovu koje će se donositi potrebne odluke, a nadležna kantonalna ministarstva obrazovanja su spremna i na druge modele, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, saopćilo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti