Sajam "EXPO 2020" dobra prilika za predstavljanje turističkih potencijala BiH

17.09.2021. 11:29 / Izvor: Akta.ba
Sajam 'EXPO 2020' dobra prilika za predstavljanje turističkih potencijala BiH

Kako se u BiH već tradicionalno iz godine u godinu bilježi sve veći broj dolazaka turista iz UAE, ova manifestacija predstavlja idealnu priliku da se prezentuju turistički potencijali.

Zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo (KS), Bosna i Hercegovina će po svemu sudeći, ipak dobiti priliku za nastup na najprestižnijem svjetskom sajmu poduzetništva 'EXPO 2020' koji će biti održan od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine u Dubaiju, UAE.

Kako se u Bosni i Hercegovini već tradicionalno iz godine u godinu bilježi sve veći broj dolazaka turista iz UAE i okolnih zemalja, ova manifestacija predstavlja idealnu priliku da se prezentuju upravo turistički potencijali naše zemlje, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Kako se u saopćenju nadalje navodi, Turistička zajednica KS, kao i cijeli turistički sektor, su trenutno najspremniji za predstavljanje u Dubaiju "i sa ponosom želimo biti dio EXPO 2020 Dubai i preuzeti na sebe ulogu nosioca aktivnosti"

"Vlada Kantona Sarajevo je obećala preuzeti obaveze organizacije nastupa bh. privrednika na svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai, zahvaljujući ministru finasnija Davoru Čičiću i ministru privrede Adnanu Deliću", navodi se.

Iz Turističke zajednice KS ističu kako će nastup na EXPO-u pružiti mogućnost Bosni i Hercegovini da prezentira svoje ekonomske, investicijske, turističke i sve druge potencijale investitorima iz 192 zemlje svijeta.

Bosna i Hercegovina se prijavila da sudjeluje u području "Prilike" pod sloganom: "A meeting point of Western and Eastern civilisations" radi privlačenja ulagača i potencijalnih partnera u segment unapređenja usluga, a najviše u segment razvijanja turističkih ponuda i razmjene inovativnih rješenja u iskorištavanju prirodnih potencijala vezanih za turizam i usluge, navodi se u saopćenju.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti