Grupacija Militzer&Munch otvorila kćerku-firmu u BiH

22.09.2021. 12:21 / Izvor: Akta.ba
Grupacija Militzer&Munch otvorila kćerku-firmu u BiH

Jačanje mreže na Balkanu.

Grupacija Militzer&Munch otvorila je dvije nove kćerke-firme – u Bosni i Hercegovini (Sarajevo) i u Crnoj Gori (Podgorica). Novoosnovane kompanije, koje su započele rad krajem avgusta, jačaju mrežu na Balkanu i klijentima nude cjelokupan portfolio usluga ove njemačke transportno-logističke kuće, sa fokusom na organizovanje drumskog transporta (FTL i LTL) i carinjenje.

Na oba nacionalna tržišta Militzer&Munch vidi veliki potencijal za dalji rast, navodi se u saopćenju Grupacije. Ova ekspanzija, dodaju, dolazi kao očekivani korak nakon izuzetnih rezultata kompanije u Srbiji.

"Otvaranjem novih nacionalnih podružnica, povezat ćemo nekoliko tržišta sa visokim potencijalom rasta, uz istovremeno jačanje mreže, navodi Filip Simović, generalni direktor Militzer & Munch Srbija.Transport ka BiH ili Crnoj Gori stiže na odredište preko Beograda, gdje smo nedavno postali vlasnici logističke nekretnine, koju smo prethodno iznajmljivali ", poručili su. 

U regionu Balkana, Militzer & Munch posluje i na lokacijama u Grčkoj, Bugarskoj i Rumuniji i nudi širok spektar logističkih usluga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti