Agromax i Maxima zlatni u Novom Sadu

23.09.2021. 10:24 / Izvor: Akta.ba
Agromax i Maxima zlatni u Novom Sadu

djela priznanja je organizovana u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma.

Proizvodi Agromax C SAE 10W-30 i Maxima E9 SAE 10W-40 Rafinerije ulja Modriča, dobili su najviša priznanja na ocjeni kvaliteta na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Proizvodi su osvojili 2 velike zlatne medalje, titulu šampiona u kategoriji za motorna ulja i maziva za proizvod Agromax C SAE 10W-30, kao i Povelju Novosadskog sajma za vrhunski kvalitet motornih ulja.

Priznanja za najbolje preuzeo je Branko Despotović, rukovodilac sektora razvoja, ispitivanja i kvaliteta proizvoda Rafinerija ulja Modriča koji je sa zadovoljstvom istakao da "nagrade od renomirane institucije kakva je Novosadski sajam predstavljaju potvrdu kvaliteta proizvoda i povjerenje kupaca".

Kvalitetom protiv konkurencije to je sintagma kojom se kreće poslovna politika Rafinerije ulja Modriča koja će ove godine ispuniti svoj plan proizvodnje od 15.000 tona gotovih proizvoda. "A tamo gdje je tražen kvalitet tamo su i proizvodi Rafinerije ulja Modriča", ističe Despotović te kaže da su "proizvodi zastupljeni na tržištima Evropske Unije, Rusije, Bliskog Istoka, na Afričkom kontinentu i Vijetnamu gdje se prodaju ulja za brodske motore".

Dodjela priznanja je organizovana u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera.

O nagrađenim proizvodima:

Agromax C SAE 10W-30, je visokokvalitetno univerzalno STOU (Super Tractor Oil Universal) traktorsko ulje, namijenjeno za podmazivanje traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije. Primjenjuje se za podmazivanja motora, zupčastih prenosnika, hidraulike i mokrih kočnica poljoprivredne mehanizacije. Preporučuje se za primjenu u poljoprivrednoj mehanizaciji marke CASE kao i mehanizacije drugih proizvođača kod kojih se preporučuje navedena viskozitetna gradacija.

Maxima E9 SAE 10W-40, je potpuno sintetičko motorno ulje iz grupe SHPD (Super High Performance Diesel) ulja koja pokazuju veoma visok performansni nivo. Namjenjeno je za podmazivanje savremenih motora komercijalnih vozila koji ispunjavaju zahtjeve standarda o emisiji izduvnih gasova EURO 4, EURO 5 i EURO 6  sa smanjenom količinom SAPS-a (sulfatni pepeo, sumpor, fosfor). Naročito je pogodno za podmazivanje vozila sa EGR motorom ili SCR sistemom, sa/bez DPF filtera. Pored toga, preporučuje se za građevinsku, rudarsku i poljoprivrednu mehanizaciju, kao i za sva druga vozila kod kojih se zahtijeva kvalitetni nivo ACEA E9.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti