Kompanija Messer: Svoje liderstvo na tržištu ne dugujemo nikakvim aferama s konkurencijom

30.09.2021. 15:52 / Izvor: Akta.ba
Kompanija Messer: Svoje liderstvo na tržištu ne dugujemo nikakvim aferama s konkurencijom

Kompanija Messer u Bosni i Hercegovini, oglasila se danas saopćenjem s obzirom aktuelnu aferu "Kisik" u kojima se posredno spominje i njihovo ime.

Kompanija Messer u Bosni i Hercegovini, oglasila se danas saopćenjem s obzirom na aktuelnu aferu "Kisik" u kojima se posredno spominje i njihovo ime. 

"Messer je kompanija koja se na apsolutno zakonit način bavi proizvodnjom, prodajom i snabdjevanjem medicinskim kisikom. Mi smo svjetska kompanija koja svoj ugled duguje ozbiljnom, profesionalanom, kompetentnom i legalnom poslovanju s tradicijom od 125 godina rada u ovoj oblasti. U Bosni i Hercegovini radimo punih 24 godine bez ikakve mrlje i afere", navode.

U skladu s tim, iz ove kompanije ističu da: 

- Messer nije bio nikad niti će biti poligon za političko-interesne ili bilo koje druge zakulisane igre i neprimjerene konotacije.

- Mi ne izdajemo dozvole, nego smo proizvođači koji su dozvolu za rad dobili kod zvaničnog organa.

- Mi ne obavljamo posao istražnih organa, nismo registrirani da istražujemo zloupotrebu, korupciju i kriminal.

- Svaki ovlašteni snabdjevač medicinskim kisikom ima pravo prodaje istog samo zdravstvenim ustanovama, i to pravo nije prenosivo.

- Koliko prodajemo kisika, kome prodajemo, kao i naši poslovni ugovori s kupcima, pitanja su koja spadaju u domen "poslovne tajne". Na zahtjev nadležnih organa i te informacije mogu biti proslijeđene.

- Messer u Bosni i Hercegovini od početka pandemije doprinosi efektivnom funkcioniranju zdravstva i koristi sve svoje kapacitete da se ispune povećani zahtjevi za medicinskim kisikom, o čemu smo blagovremeno obavještavali i ministarstva, krizne štabove, kliničke centre i druge nadležne ustanove. Blisko surađujemo sa zdravstvenim ustanovama jer je opći interes zdravlje naših građana i normalno funkcioniranje bosanskohercegovačkog društva.

- Naša kompanija ni na koji način nije vezana za aferu sa konkurentskom firmom u Republici Srpskoj. Odazvali smo se na molbu Kliničkog centra u Republici Srpskoj i jutros donirali osam tona medicinskog kisika koji im je bila prijeko potreban u liječenju pacijenata.

-Mi smo porodična kompanija koja posluje po strogim uzusima diljem svijeta, i nikad nismo profit pretpostavljali ljudskom zdravlju, humanosti i investiranju u društvo u kojem djelujemo i živimo. Proizvodne procese i kontrolu kvaliteta u našim laboratorijama usklađujemo sa uobičajenim praksama u evropskim državama.

-Mi nismo samo snabdjevači medicinskim kisikom u vrijeme krize nego obavljamo i složenu dužnost očuvanja zdravlja i života pacijenata i zdravstvenih radnika u medicinskom sistemu Bosne i Hercegovine.

"Messer u Bosni i Hercegovini vodi odgovorno korporativno poslovanje i svoje liderstvo na tržištu ne duguje nikakvim aferama s konkurencijom, nego dugogodišnjoj suradnji sa zadovoljnim kupcima i partnerima. Osjećamo strahovit medijski pritisak u posljednjih nekoliko dana, koji nas ometa u obavljanju svakodnevnih složenih zadataka u pravovremenom snabdjevanju naših medicinskih ustanova kisikom radi prebrođavanja IV vala pandemije", poručili su iz kompanije.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti