Otvoren konkurs: Deloitte BiH prvi put bira najboljeg finansijskog direktora države

07.10.2021. 12:45 / Izvor: Akta.ba
Otvoren konkurs: Deloitte BiH prvi put bira najboljeg finansijskog direktora države

Deloitte Bosna i Hercegovina prvi put bira najboljeg finansijskog direktora države i poziva sve zainteresovane finansijaše da se prijave na konkurs.

Deloitte Bosna i Hercegovina prvi put bira najboljeg finansijskog direktora države i poziva sve zainteresovane finansijaše da se prijave na konkurs. 

Prepoznajući sve veću ulogu CFO-ova, Deloitte je odlučio pokrenuti izbor najboljeg finansijskog direktora, po uzoru na inicijativu koju Deloitte Hrvatska organizuje od 2016., a kojeg bira stručna komisija prema definisanim kriterijima. Nagrada CFO godine dodjeljuje se za postignuća i projekte koje CFO vodi u okviru funkcije financija te se mjeri rezultatima koje kompanija ostvaruje temeljem tih aktivnosti.

Inicijativa promoviše značaj transparentnog korporativnog upravljanja i ima za cilj poticanje investicijske klime, poboljšanje ekonomskih rezultata u cjelini, kao i osnaživanje ekonomije. 

Financijskog direktora godine bira stručni žiri na temelju kvalitativnih i kvantitativnih ocjena, odnosno na temelju popunjenog upitnika iz prijave na konkurs i javno dostupnih finansijskih izvještaja kompanije, čiji je CFO zaposlenik, za 2020. godinu. 

Prijave na konkurs mogu se dostaviti do 7. novembra 2021. godine. 

Osim popunjenog upitnika prijave moraju imati i lične podatke prijavljenog (ime i prezime, naziv kompanije, biografiju). 

Žiri za izbor najboljeg finansijskog direktora Bosne i Hercegovine čine:

- Sabina Softić, Deloitte Touche Tohmatsu Services, Inc.

- Tamir Mostarac, EBRD

- Milan Božić, Banjalučka berza

- Faruk Hadžić, SSST

- Prof. dr. Jelena Poljašević, Ekonomski fakultet, Univerzitet u Banjoj Luci

Pobjednika izbora proglasit ćemo početkom decembra, a isti ulazi u regionalni izbor CFO-a godine za Jugoistočnu Europu koji će se po prvi put održati u februaru 2022. godine. 

Svi zainteresovani finansijski direktori više informacija o samom konkursu te mogućnostima prijave mogu saznati na web stranici Deloitte-a ili se direktno javiti putem e-maila: inevstrujevzaric@deloittece.com; administrativni asistent, Deloitte Bosna i Hercegovina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti